(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Jau nuo rugsėjo vidurio vienodas nuolaidas priemokoms už kompensuojamuosius vaistus bei medicinos pagalbos priemones (MPP) gaus tiek didžiųjų tinklų, tiek mažųjų vaistinių pacientai. Siekdamas vienodų galimybių pacientams ir vienodų verslo sąlygų vaistinėms, sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys pasirašė įsakymą, kuriuo patvirtino nuolaidų paciento priemokai už kompensuojamąjį vaistinį preparatą ir MPP apskaičiavimo ir taikymo tvarką.

“Ne paslaptis, kad pacientai dažnai būdavo priversti keliauti iš vienos vaistinės į kitą, ieškodami didesnės nuolaidos priemokai už kompensuojamąjį vaistą. Dabar pacientas galės būti tikras, kad tą patį kompensuojamąjį vaistą ar MPP visose šalies vaistinėse galės įsigyti su vienoda nuolaida jo mokamai priemokai, – sako sveikatos apsaugos ministras R. Šukys. – Be to, sutvarkyta nuolaidų sistema suteikia galimybes konkuruoti ir mažoms vaistinėms.”

Iki šiol Lietuvos vaistinėse buvo taikomos skirtingos nuolaidos paciento priemokai už kompensuojamuosius vaistus ir MPP. Kai kurios vaistinės nuolaidų priemokoms apskritai netaikė, nes tiekėjai joms nesuteikdavo nuolaidų dėl nedidelės kompensuojamųjų vaistų apyvartos. Todėl pacientų priemokos pastebimai skyrėsi, mažindamos vaistų prieinamumą gyventojams.

Pagal patvirtintą įsakymą nuolaidų teikėjams sudaromos sąlygos oficialiai informuoti Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) ir Valstybinę ligonių kasą (VLK) prie SAM apie siūlomą taikyti nuolaidos dydį ir nuolaidos taikymo trukmę. Trumpiausia nuolaidos taikymo trukmė – 3 mėn.

Nuolaida nustatytu laikotarpiu bus taikoma visose Lietuvos vaistinėse, ja galės pasinaudoti visi gyventojai. Apie konkrečiam vaistiniam preparatui taikomas nuolaidas informaciją pacientai gaus vaistinėje, vaisto įsigijimo metu (monitoriuje arba iš vaistininko).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: