Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas ketvirtadienį baigė nagrinėti vadinamąją pedofilijos bylą, kurioje mažametės tvirkinimu buvo kaltinamas dabar jau miręs AndriusŪsas. Nuosprendis bus skelbiamas lapkričio 30 dieną.

Prokuroras ir advokatas prašo išteisinti kaltinamąjį, o vaiko teisių atstovė pasiūlė priimti sprendimą, kad nesurinkta pakankamai neginčijamų įrodymų kaltinimui pagrįsti. Nukentėjusiosios advokatė prašo pripažinti A.Ūsą kaltu.

Pedofilija kaltinamo dabar jau mirusio Kauno verslininko A.Ūso advokatas Adomas Liutvinskas sako, kad jo ginamasis turi būti išteisintas.

”Jums teks atsakyti į esminį klausimą – ar pagrįsti kaltinimai Ūsui”, – kalbos pradžioje sakė advokatas. Jis sakė, kad šioje byloje nepasitvirtino pasakojimas, kad kartu buvo seksualiai išnaudojama ir Violetos Naruševičienės dukra.

Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą byla pasiekė prieš metus Lietuvos Aukščiausiajam Teismui nusprendus perduoti ją nagrinėti iš naujo.

Aukščiausiasis Teismas tuomet išaiškino, kad baudžiamojo proceso tęsimas tikrinant pateiktų kaltinimų mirusiam asmeniui pagrįstumą savaime nereiškia nekaltumo prezumpcijos principo pažeidimo. Taip Lietuvos Aukščiausiojo Teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus plenarinė sesija atmetė bylą nutraukti prašiusios prokuratūros kasacinį skundą.

Aukščiausiasis Teismas nesutiko su aiškinimu, kad mirusio reabilitavimas galimas tik tada, kai toks asmuo buvo pripažintas kaltu teismo nuosprendžiu. Keturi teisėjai pareiškė atskirąją nuomonę.

Kad byla būtų nagrinėjama toliau, siekė ir mergaitę globojantys Venckai, ir A. Ūso našlė.

Rezonansinę bylą Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nagrinėja nuo metų šių vasario mėnesio. Kaltinimai dėl mažametės Drąsiaus Kedžio ir L.Stankūnaitės dukters tvirkinimo pateikti prieš dvejus metus žuvusiam A.Ūsui.

L.Stankūnaitė su D.Kedžiu kartu pragyveno apie trejus metus. 2004 metų vasarį jiems gimė dukra. Vėliau pora išsiskyrė, vyras esą L.Stankūnaitei neleido bendrauti su dukra. Paskui L.Stankūnaitė susipažino su A.Ūsu, kuris padėjo jai kovoti dėl dukters.

Dabar jau miręs kaunietis D.Kedys A.Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklui.

L.Stankūnaitė neigia, kad buvo susijusi su galimu dukters tvirkinimu.

D.Kedžio viešų kaltinimų taip pat sulaukę Kauno apygardos teismo teisėjas Jonas Furmanavičius ir L.Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė buvo nušauti 2009 metų spalį. Prokurorai sako nustatę, kad nusikaltimus įvykdė D.Kedys.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: