opera.lt nuotr.

Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) savo 94-ąjį sezoną pradeda Giuseppe Verdi (Džiuzepės Verdžio) operos “Ernanis” premjera.

Retai pasaulyje statomas bene gražiausias G.Verdi “bel canto” veikalas į Lietuvos sceną atkeliauja kompozitoriaus 200-ųjų metinių proga, pranešė teatras.

Vilniaus scenoje šią operą pakviesta kurti komanda iš Prancūzijos ir Italijos: režisierius Jeanas-Claudeas Berutti (Žanas Klodas Beručis), jo ilgametis bendradarbis, iš Egipto kilęs scenografas Rudy Sabounghis (Rudis Saboungis) bei jaunas italų dirigentas Gianluca Marciano (Džianlukas Marčianis). Kostiumus kūrė lietuvė Agnė Kuzmickaitė.

Iš viso šį sezoną LNOBT suplanuotos penkios premjeros, per spaudos konferenciją pranešė generalinis direktorius Gintautas Kėvišas.

Iš jų ypač išsiskiria pasaulinė Onutės Narbutaitės operos “Kornetas” premjera kitų metų vasarį. Taip pat publika išvys naują Gioachino Rossinio (Džoakino Rosinio) “Sevilijos kirpėjo” pastatymą, tai bus koprodukcija su San Francisko opera JAV.

Baleto gerbėjams skirti du nauji pastatymai – “Karmen” ir “Sniego karalienė”.

Vasarą numatoma dar viena, šeštoji, premjera, bet apie ją, pasak direktoriaus, kalbėti dar ankstoka.

Anot LNOBT atstovų, 2013-2014 metų sezoną įvyks įsimintinų koncertų, debiutų, o artimiausias didesnis renginys, susijęs ir su naujuoju “Ernaniu”, yra šventinė G.Verdi savaitė spalio 4-10 dienomis. Joje bus parodyti visi LNOBT repertuaro šio kompozitoriaus veikalai: “Traviata”, “Otelas”, “Ernanis” ir “Rigoletas”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: