Parodoje - skulptūriniai artimųjų portretai
(c) R.Šaknio/KTU.lt archyvo nuotr.

KTU Centrinių rūmų IV aukšte eksponuojamos KTU Dizaino ir technologijų fakulteto docento Gintario Česiūno skulptūros, tarp kurių – ir skulptūriniai artimųjų portretai. „Tai draugai, artimieji, kolegos, kuriuos pamėginau įkūnyti medyje ir granite. Pažiūrėkime į juos, o jie tegul žvelgia į mus“, – sako skulptorius.

Norinčius iš arčiau susipažinti su parodos autoriumi ir jo kūrybiniais darbais kviečiame birželio 15 d. 12.30 val. į parodos pristatymą, kuris vyks KTU Centrinių rūmų IV aukšte (K. Donelaičio g. 73).

Kaip pasakojo skulptorius, kūrybinės veiklos pradžioje jis ėmėsi akmens, vėliau medžio, o dabar, tobulėjant apdirbimo įrankiams, – vėl grįžta prie savo ištakų, akmens. Nors pats skirtumo tarp šių medžiagų ypatingai ir nesureikšmina. Kartais pats akmuo ar medis pasufleruoja skulptūros idėją, belieka tik ją įgyvendinti.

Pasak menininko, svarbiausia kuriant skulptūrą – nuolat bendrauti su žmogumi. Tik tuomet galima atskleisti visus tam žmogui būdingus charakterio bei mimikos bruožus, kartais vieną ar kitą išskirtinesnį bruožą paryškinant ar net šaržuojant. Galbūt todėl visos Gintario Česiūno skulptūros spinduliuoja gyvybe, yra charakteringos, išvaizdžios, traukiančios akį.

Kauno technologijos universiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: