© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija su atstovybėmis užsienyje rengia išvažiuojamąsias konsulines misijas į Didžiosios Britanijos miestus Mančesterį bei Edinburgą, Šiaurės Airiją, taip pat Buenos Aires Argentinoje, Kalgarį Kanadoje bei Melburną Australijoje.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, konsulinių misijų metu bus atliekami Lietuvos piliečių ir lietuvių kilmės asmenų pageidaujami konsuliniai ir notariniai veiksmai, pavyzdžiui, priimami prašymai ir dokumentai dėl paso išdavimo ar keitimo, užsienyje sudarytų santuokų ar gimusių vaikų įtraukimo į apskaitą Lietuvoje, konsulinių pažymų išdavimo, gyvenamosios vietos deklaravimo.

Balandžio 27 dieną organizuojama konsulinė misija į Mančesterį, balandžio 29-30 dienomis – į Edinburgą, gegužės 2-3 dienomis išvažiuojamoji misija rengiama Šiaurės Airijoje, tiksli vieta dar nepateikiama.

Konsulinė misija Melburne bus rengiama balandžio 4-7 dienomis, misija Kalgaryje – balandžio 15-16 dienomis, o Buenos Airėse Lietuvos ambasados Ispanijoje konsulinis pareigūnas konsulines paslaugos teiks birželio 17-20 dienomis.

Pageidaujant gauti konsulinių paslaugų per šias misijas privaloma išankstinė registracija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: