Francois Hollande © Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande’as (Fransua Holandas) pirmadienį pareiškė, kad Prancūzija “intensyvins operacijas” Sirijoje, kai po išpuolių Paryžiuje nuo pirmųjų aviacijos smūgių prieš “Islamo valstybės” grupuotę praėjo kelios valandos.

“Mes tęsime šiuos smūgius toliau per ateinančias savaites”, – sakė F.Hollande’as kreipdamasis į parlamentą.

Jis taip pat paragino sušaukti JT Saugumo Tarybą ir aptarti kovos su “Islamo valstybe” (IS) klausimus, bei pridūrė, kad šia tema jis kalbėsis su savo kolegomis iš JAV ir Rusijos.

“Artimiausiomis dienomis aš susitiksiu su JAV prezidentu Baracku Obama (Baraku Obama) ir prezidentu Vladimiru Putinu”, – sakė jis po IS džihadistų Paryžiuje surengtų kruviniausių išpuolių Prancūzijos žemėje.

F.Hollande’as taip pat nusprendė prašyti parlamento, kad šis šią savaitę apsvarstytų įstatymo projektą dėl nepaprastosios padėties pratęsimo iki trijų mėnesių.

“Aš nusprendžiau prašyti (posėdžius) trečiadienį pradėsiantį parlamentą išnagrinėti įstatymo projektą, kuris leistų pratęsti nepaprastąją padėti iki trijų mėnesių”, -pasakė jis per retai šaukiamą abiejų parlamento rūmų susirinkimą. F.Hollande’as paragino parlamentarus tą įstatymą “priimti iki šios savaitės pabaigos”.

Prezidentas dar siūlė pataisą konstitucijoje, kad “valdžiai būtų leista veikti … prieš karo lygio terorizmą”.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: