Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Generalinė prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl su žudynėmis 2010 metų rudenį Kaune susijusių įvykių – teismui rengiamasi perduoti įtariamų Kedžio bendrininkų bylą.

Kaltinamieji šioje byloje – buvęs kultūristas ir Kauno miesto valstybinio choro dainininkas Raimundas Ivanauskas ir jo draugė Eglė Barauskaitė.

Kauno miesto gyventojai R.Ivanauskas ir E.Barauskaitė įtariami kurstymu padaryti labai sunkią nusikalstamą veiką – padėti Drąsiui Kedžiui 2009 metų rudenį nužudyti teisėją Joną Furmanavičių ir Violetą Naruševičienę.

Abu asmenys įtariami tuo, kad duodami patarimus, teikdami priemones ir iš anksto pažadėdami paslėpti nusikaltėlį, padėjo D.Kedžiui rengtis nužudyti ir nužudant du asmenis.

Pasak Generalinės prokuratūros pranešimo, buvo tiriama byla dėl kurstymo nužudyti Kauno apygardos teismo teisėją Joną Furmanavičių, Laimutę Stankūnaitę, jos seserį Violetą Naruševičienę ir Andrių Ūsą, taip pat dėl padėjimo nužudyti J.Furmanavičių ir V.Naruševičienę bei padėjimo rengiantis nužudyti L.Stankūnaitę ir A.Ūsą.

Prokurorai įtariamiesiems R.Ivanauskui ir E.Barauskaitei bei kitiems proceso dalyviams paskelbė apie ikiteisminio tyrimo pabaigimą. Visiems proceso dalyviams išaiškinta jų teisė susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga ir pateikti prašymus papildyti tyrimą.

Abu įtariamieji buvo sulaikyti pernai rudenį.

Generalinės prokuratūros atstovė Vilma Žemaitytė BNS sakė, kad įtariamieji su bylos medžiaga turėtų susipažinti iki spalio mėnesio pabaigos.

Vėliau bus sprendžiama dėl bylos perdavimo į teismą su kaltinamuoju aktu.

D.Kedžio atžvilgiu ikiteisminis tyrimas nutrauktas įtariamajam mirus.

Kaunietis D.Kedys A.Ūsą ir dar kelis asmenis viešai kaltino seksualiai išnaudojus jo mažametę dukterį. A.Ūsas žuvo 2010 metų birželį, apvirtus keturračiam motociklu. Jo baudžiamoji byla dėl galimo mažametės tvirkinimo 2006-2008 metais išnagrinėta teisme Vilniuje, lapkričio 30 dieną teismas skelbs nuosprendį.

L.Stankūnaitė neigia, kad buvo susijusi su galimu dukters tvirkinimu.

D.Kedžio viešų kaltinimų taip pat sulaukę Kauno apygardos teismo teisėjas J.Furmanavičius ir L.Stankūnaitės sesuo V.Naruševičienė buvo nušauti 2009 metų spalį. Prokurorai sako nustatę, kad nusikaltimus įvykdė D.Kedys.

Po žudynių besislapsčiusio D.Kedžio kūnas rastas 2010 metų balandį prie Kauno marių. Teisėsauga teigia, kad jis mirė nesmurtine mirtimi.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: