(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Europinės vėžės geležinkelio projektą „Rail Baltica” Vyriausybė pripažino valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Tai padės lengviau pritraukti jo įgyvendinimui reikalingas investicijas, efektyviau spręsti teritorijų planavimo ir žemės sklypų formavimo bei kitus projekto vykdymo spartinimo klausimus.
„Rail Baltica” – vienas iš prioritetinių transeuropinio transporto tinklo projektų. Jį realizavus atsirastų platesnės galimybės pagerinti šalies transporto paslaugų kokybę, pritraukti daugiau krovinių, plėsti tranzitą ir tarptautinį konkurencingumą. Įgyvendinus šį projektą, Lietuva turėtų šiuolaikišką ir patogų susisiekimą geležinkelių transportu su kitomis Europos Sąjungos šalimis.
Numatoma, kad „Rail Baltica” paskatins krovinių vežimą geležinkelių transportu Šiaurės-Pietų kryptimi ir taip padidins eksporto, importo bei tranzito galimybes. Geležinkelių infrastruktūros plėtra, steigiami logistikos centrai ir greitesnis susisiekimas su kaimyninėmis valstybėmis turės teigiamos įtakos verslo įmonių veiklai bei Lietuvos regionų investiciniam patrauklumui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: