"Romuvos" kino teatre - "Paivaikščiojimas su D. Dolskiu ir A. Šabaniausku"
(c) Juozo Jankausko archyvo nuotr.

Gruodžio 9 d., 18 val., „Romuvos“ kino teatre vyks tarpukario šlagerių koncertas „Paivaikščiojimas su D. Dolskiu ir A. Šabaniausku“.

Dalyvaus Kauno muzikinio teatro solistai Liudas Mikalauskas, Egidijus Bavikinas ir pučiamųjų sekstetas „Brass Bravo“.

„Romuvos“ kino teatras kelioms miestiečių kartoms tapo gražių, romantiškų prisiminimų, pasimatymų vieta, kurią, Lietuvai atgavus nepriklausomybę, pasitiko privatizavimo proceso iššūkiai. Dabar kino teatras vėl atvėrė duris. Senjorų mėnesio metu čia vyko koncertai senjorams. Atvykusių į koncertus buvo tiek daug, kad salė buvo sausakimša.

Kauno miesto savivaldybės mero pavaduotojas Stanislovas Buškevičius džiaugiasi, kad 1939 m. pastatytas, visuomenės pamėgtas, daug diskusijų ir gynėjų susilaukęs kino teatras „Romuva“ pagaliau pradeda naują gyvenimą.

1939 metais Kauno centre pastatytas kino teatras miestiečiams tarnavo tik vienerius metus, jo veiklą nutraukė karas, kurio metu „Romuva“ buvo nacionalizuota. Čia rodomų filmų turinį griežtai kontroliavo Valstybinė kinofikacijos valdyba.

Atgimstančiame „Romuvos“ kino teatre dabar vyks ir koncertai, ir filmai. Maloniai kviečiame apsilankyti visuose renginiuose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: