Saugaus eismo taisyklių mažuosius kauniečius mokys linksmi personažai
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradeda naują akciją ir moko jauniausius eismo dalyvius saugaus elgesio kelyje. Policijos pareigūnai norėdami atkreipti vaikų dėmesį, į pamokas pasikviečia policijos bičiulį „Amsį“ ir limonado vaikams personažą „Limpa“.

Anot vaikų ir paauglių gydytojos psichiatrės Sigitos Lesinskienės, kai mokymo procese atsiranda herojų, simbolinių personažų, vaikai daug geriau įsimena informaciją.

Jeigu personažas vaikui patiko, jis su juo savo vaizduotėje sukuria ypatingą ryšį. „Ikimokyklinukai ir pradinių klasių moksleiviai daug greičiau įsimena tai, ką mato, nei tai, ką girdi. Todėl kitų žmonių ilgoki pamokymai ar patarimai, perteikti vien tik žodžiais, jiems nedaro tokio poveikio, kokio kartais tikisi suaugusieji.

Viskas, ko vaikai yra mokomi, turi būti pateikta trumpai, aiškiai, žaismingai ir vaizdžiai. Tuo remiantis kuriamos visos prevencinės ir intervencinės programos vaikams. Net psichoterapinis darbas su vaikais šiame amžiuje yra grindžiamas vaizdiniais, piešiniais, žaidimais,“ – tvirtino docentė S. Lesinskienė.

Vaikų lopšelį-darželį „Pušaitė“, „Atžalyno“, Juozo Urbšio vidurines ir Žaliakalnio pagrindinę mokyklas jau aplankė „Amsio“ ir „Limpos“ atlydėti policijos pareigūnai. Šiuose susitikimuose vaikai buvo mokomi, kaip teisingai pereiti gatvę per perėją, kas padeda būti matomiems tamsiu paros metu ir kad dėmesingumas yra itin svarbus visiems eismo dalyviams.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos specialistė Gražina Lekavičienė teigia, kad tokios akcijos turi vykti nuolat: „Atsakingus eismo dalyvius turime ugdyti nuo mažens ir tai turi būti nepertraukiamas mokymo procesas. Kaskart ieškome naujų ir vaikams įdomesnių būdų informacijai perduoti.

Taip prieš kelis metus atsirado „Amsis“, o dabar į mūsų akcijas įtraukiame ir kitus, vaikams puikiai žinomus personažus. Kaune „Amsiui“ talkina personažas „Limpa“, kuris vaikams dalina žaismingus atšvaitus su savo atvaizdu.“ Anot G. Lekavičienės, vaikai atpažįsta mylimus personažus ir daug geriau įsimena personažų pateikiamą informaciją.

Artimiausiu metu saugaus eismo pamokos bus vedamos Kauno Juozo Grušo meno vidurinės, „Paparčio“, Panemunės pradinių mokyklų pirmokams ir lopšelio-darželio „Pušinėlis“ darželinukams. Rugsėjo pirmosiomis dienomis policijos pareigūnai išdalino vaikams tūkstančius žaismingų ir linksmų atšvaitų.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: