© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Šių metų šauktinių sąraše vėl atsidūrė žymūs sportininkai, bet jie galėtų atidėti tarnybą.

„Jei yra visuomenės interesas, tai (ministro įsakymas) galioja – jis turi pateikti prašymą dėl atidėjimo. Bet gal jis nori tarnauti – mes už jį neatsakysime“, – BNS nurodė Karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas majoras Žygimantas Adamonis.

Jis patvirtino, kad iš pernai metų šauktinių į šiųmetinius sąrašus pateko apie 8 tūkst. jaunuolių. Sąrašuose yra ir pernai kviestas NBA lygoje už Toronto „Raptors“ klubą rungtyniaujantis Jonas Valančiūnas, „Lietuvos ryto“ krepšininkas Gediminas Orelik.

Anot Ž.Adamonio, sportininkai ir kiti Lietuvą garsinantys asmenys, šiuo metu esantys ne Lietuvoje, galės pateikti prašymus dėl atidėjimo ir neatvykę į Karo prievolės ir komplektavimo skyrių – nuotoliniu būdu.

Majoras pažymėjo, kad sveikatos patikrinimas galioja metus, tad jaunuoliai, kurie sveikatą tikrinosi pernai ir kurių patikrinimas galioja, jo pakartotinai neturės atlikti.

Pasak Ž.Adomonio, tiek šauktinių, tiek savanorių kvietimas vyks vienu metu, tad kas turės tarnauti, paaiškės regioniniams poskyriams subendrinus sąrašus ir skiriant jaunuolius į tarnybos vietas.

Galimybę atidėti tarnybą kariuomenėje Lietuvą garsinantiems sportininkams, menininkams ir mokslininkams numato krašto apsaugos ministro įsakymas.

Pagal ministro įsakymą, atidėti tarnybą galima, jei karo prievolininkas turi išskirtinių gabumų ir laimėjimų mokslo, meno, sporto ar kitose srityse ir savo veikla garsina Lietuvos vardą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: