Kauno bienalė organizuoja paskaitą VDU menų galerijoje 101 (Laisvės a. 53): spalio 5 d. (pirmadienį) 16 val. Scott Townsend (JAV) skaitys pranešimą apie įgyvendintus medijų meno projektus Europoje ir JAV.

Kauno bienalės menininkas Scott Townsend dirba Šiaurės Karolinos universiteto Grafinio dizaino katedroje, kur jis dėsto naujųjų medijų, fotografijos ir grafinio dizaino kursus.

Pastaruosius šešis metus jis įgyvendina specifinius medijų projektus, aktualizuodamas imigracijos ir globalizacijos klausimus. Dažnai menininko keliami klausimai susiję su subtiliais vertimų iš vienos kalbos į kitą keblumais, susikalbėjimo (ne)galimybėmis, vietos specifikos pasitelkimu tyrimui, bendradarbiavimu per atstumą (internetinio meno projektai). Kūryboje jis gilinasi asmens ir visuomenės sąveikas, asmens tapatumo ir istorijos jungtis, naratyvo ir fantazijos naudojimą.

Scott‘o Townsend‘o veikla skyla į akademinę/tiriamąją praktiką bei kompiuterine technika grįstą instaliacijų meną. Jam taip pat nesvetimi įvairūs hibridiniai medijų ir kitų disciplinų projektai, kuriuos menininkas ketina pristatyti paskaitoje spalio 5 d. (pirmadienį) 16 val. VDU galerijoje 101.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: