(c) V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

Futbolo aikštėje pasaulį šiemet pažins rekordinis vaikų skaičius. Trečiadienį Kaune, Nacionalinėje futbolo akademijoje, šeštą kartą startuoja vaikų globos namų futbolo šventė. Ji šiemet vadinsis „MTG futbolas taikai“ ir pritrauks rekordinį dalyvių skaičių.

Šventėje dalyvaus daugiau nei 200 vaikų nuo 9 iki 14 metų amžiaus iš įvairių Lietuvos vietovių: Alytaus, Šiaulių, Vilniaus, Ukmergės, Kauno, Panevėžio, Švenčionių, Kuršėnų, Antazavės (Zarasų rajonas), Šakių, Tauragės, Paparčių (Kaišiadorių r.), Jonavos miestų ir miestelių globos namai bei Sereikų šeimyna iš Raseinių r.

„Šiame projekte vaikai turi galimybę praleisti laiką ne tik žaisdami futbolą, bet ir susitikdami su senais draugais ir atrasdami naujų, praplėsti savo akiratį. Svarbiausia, kad vaikams būtų smagu, kad jie turėtų galimybę turiningai praleistų laisvalaikį – tai pagrindiniai LFF ilgalaikės vaikų masinio užimtumo programos „Sugrąžinkime vaikus į stadionus“ tikslai“, – teigė vienas projekto vadovų, LFF techninio skyriaus vadybininkas Maksimas Bechterevas.

Šventės atidarymas įvyks pirmąją kalendorinę vasaros dieną – birželio 1-ąją. Vaikai Nacionalinėje futbolo akademijoje gyvens tris dienas, kur ne tik žais futbolą, bet ir žiūrės filmus kino teatre, rungsis muzikiniame ir futbolo viktorinos konkurse, lankysis Kauno Zoologijos sode.

Projekto pradžią trečiadienį 12 valandą pažymės praėjusių metų komandų paradas, o vakare 20 val. dalyvių lauks televizijos projekto „Chorų karai“ laimėtojo Kauno šampaninio choro pasirodymas.

Penktadienį 13:20 futbolo aikštėje draugiškose rungtynėse jėgas išbandys Vaikų globos namų ir TV žvaigždžių komandos, o 14 val. vyks tris dienas trukusių futbolo varžybų finalas.

Po jų dalyvių laukia tortas ir Ronaldo McDonaldo sveikinimai, o nugalėtojams atiteks ne tik taurės ir medaliai, bet ir pagrindinis prizas – galimybė atstovauti Lietuvai Tarptautiniame šio turnyro renginyje Osle, Norvegijoje.

Ten vaikai dalyvaus įvairiuose mokymuose apie pasaulinės taikos ir tolerancijos svarbą, bendraus su Nobelio Taikos Centro ir Raudonojo Kryžiaus atstovais bei tarptautinio lygio žvaigždėmis – taikos ambasadoriais.

LFF.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: