(c) stock.xchng archyvo nuotr.

Statistikos departamentas praneša, kad 2010 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn., eksportuotų prekių kainos sumažėjo 1 procentu, o importuotų prekių – 0,6 procento.

2010 m. liepos mėn., palyginti su birželio mėn., eksportuotų prekių kainų pokytį lėmė 1,3 procento sumažėjusios pagamintų produktų kainos. Iš pagamintų produktų didžiausią įtaką turėjo 4,4 procento atpigę rafinuoti naftos produktai, 7,5 – metalo gaminiai, išskyrus mašinas ir įrenginius, 2,8 – kiti nemetalo mineraliniai produktai bei 1,3 procento pabrangę maisto produktai. Taip pat įtakos turėjo 1,8 procento padidėjusios žemės ūkio produktų, 4,9 – miškininkystės, medienos ruošos produktų kainos.

Didžiausią įtaką bendra­jam importuotų prekių kainų pokyčiui turėjo 1,2 procento atpigusi žalia nafta ir gamtinės dujos, iš pagamintų produktų – 1,5 procento sumažėjusios chemikalų ir chemijos pramonės gaminių, 1,1 – kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių, 4,2 – odos ir odos dirbinių ir 1,4 procento padidėjusios drabužių, 1,3 – metalo gaminių, išskyrus mašinas ir įrenginius, kainos. Taip pat įtakos turėjo 8,9 procento sumažėjusios žuvų ir kitų žuvininkystės produktų ir 2,4 procento padidėjusios kitų kasybos ir karjerų eksploatavimo produktų kainos.

Šaltinis: Statistikos departamentas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: