Receptas Jolitos ir tai daug ką pasako :D Nesu nusivylusi nė vienu jos receptu, visais iki vieno išbandytų tik susižavėjusi. Esu kepusi pagal du receptus šiuos sausainius ir nepatiko… pamačius Jolitos foto negalėjau susilaikyti, ir jie puikūs ! Maži, drėgni browniukai :)
Puodelis 200 ml.
Reikės:
1 puodelio karčios kakavos
1 1/2 puodelio balto cukraus
1/2 puodelio aliejaus
4 kiaušinių
2 a.š. vanilės ekstrakto
2 puodelių miltų
2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. tirpios kavos (nedėjau)
žiupsnelis druskos
1 puodelio cukraus pudros (apvoliojimui)
Taigi, inde sumaišyti kakavą, baltą cukrų ir aliejų, kol viskas susijungs
į vientisą blizgią masę.
Po vieną mušti kiaušinius, ir pamaišyti apie 30 sek. po kiekvieno.
Supilti vanilės ekstraktą ir dar permaišyti viską.
Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir kavą, jei naudojama. Po truputį beriant sumaišyti abi mases kartu (berti miltus į kakavos ir aliejaus mišinį)
Viską sumaišyti iki vientisos masės, jei mikseriu, ne per ilgai, kad tik susijungtų viskas.
Šiaip masė labai maloni, labai greit viskas sukimba, nebuvo bėdų.
Dėti masę į plastikinį maišelį ir į šaldytuvą ir per naktį ar 2 val. bent jau. Aš dėjau į šaldiklį, nes norėjau greitai, ir viskas labai gerai sustingo 30-40 min.
Formuoti mažus kamuolėlius, mano jie svėrė po 10 gr. apvolioti gausiai cukraus pudroje ir dėti į skarą išklotą kepimo popieriumi paliekant atstumus.
Orkaitę įkaitinti ~ 175 laipsnių ir kepti apie 8-10 min.
Keli vertingi Jolitos patarimai :)
“daug kam nesigavo, tai nesutrūko, tai pudra pagelto, visaip būna, bet reik stebėt kepimą.
žo atsisėk prieš orkaitę ir stebėk, kaip kyla, nes kai jau sutrūkinės ir vidus pagaliukas sausas, iškepę!”
Skanaus!!!
Originalus receptas tinklaraštyje Skanus gyvenimas