svetainių kūrimas
1stwebdesigner.com archyvo nuotr.

Prieš dešimt ar daugiau metų terminas svetainių kūrimas tikrai nebūtų buvęs niekam žinomas.

Vargu ar ir šiandien, pavyzdžiui, mūsų močiutės suprastų apie ką eina kalba. O mūsų tėvai? Tačiau užsiminus apie tinklapius ir tinklapių kūrimą jaunosios kartos atstovui jo nenustebintume. Jis puikiai suprastų apie ką kalbama. O pačio tinklapio termino tikrai nereikėtų aiškinti nei vienam jaunuoliui.

Visiškai aišku, kad kalbama čia apie moderniąsias technologijas, kurios į mūsų gyvenimus įžengė su pirmuoju kompiuteriu. Na gal tiksliau – su interneto ryšiu. Kasdien praleidžiame prie kompiuterio bent dalį savo laisvalaikio. Internete skaitome naujienas, bendraujame su draugais, domimės įdomiais dalykais, taip pat ieškome informacijos, apsiperkame taip pat internete. Todėl kiekvienas daugiau ar mažiau esame susiję su tinklapiais ir jų kūrimu, todėl verta susipažinti su tinklapių kūrimo eiga.

Svetainių kūrimas – sudėtingas procesas, susidedantis iš daug žingsnių. Pirmiausia vyksta detalus pokalbis su užsakovu. Išsiaiškinami tikslai, poreikiai, numatomos tinklapio funkcijos. Išsiaiškinama kokios reklaminės strategijos pageidauja užsakovas ir t. t. Tuomet ateina laikas nustatyti tikslus ir užfiksuoti uždavinius. Taip nustatoma pati kūrimo eigos strategija. Svarbus ir biudžetas, kuris nustatomas tiek pagal kūrėjo rekomendacijas, tiek ir atsižvelgiant į užsakovo galimybes. Taip pat nustatomas ir projekto kūrimo laikas ir baigimo terminas. Taip pat sukuriamas ir darbo grafikas.

Tuomet kai nustatomas laikas, trukmė, tikslai ir uždaviniai, laikas išanalizuoti visą planą smulkiau. Ypač detaliai išsiaiškinamos visos smulkmenos ir užsakovo pageidavimai. Dažniausiai šiame etape pasirašoma projekto vykdymo sutartis, kurioje įrašomi visi ankščiau išvardyti punktai. Kai viskas išsiaiškinama laikas Web dizaino kūrimui. Čia taip pat svarbus kūrėjo ir užsakovo dialogas, nes reikia sukurti užsakovui priimtiną dizainą. Toliau vyksta turinio valdymo diegimo darbai, duomenų bazės projektavimas, atliekami kiti reikalingi programavimo darbai. Taip pat vyksta svetainės tekstinio turinio užpildymas.

Svetainių kūrimas – sudėtingas ir atsakingas darbas, todėl svarbu pasirinkti aukštą kompetenciją ir patirtį turinčius specialistus, kurie atliks darbus kokybiškai, o kalbant apie kainą – brangu – nebūtinai kokybiška, todėl tinkamiausio varianto geriausia ieškoti remiantis rekomendacijomis ir teigiamais atsiliepimais.

Sukūrus svetainę viskas tuo nesibaigia. Po svetainės kūrimo periodiškai būtina atlikti svetainės auditą bei gerinti kokybę. Į kokybišką svetainę tikėtina, kad užsuks didesnė auditorija lankytojų.

Daugiau: internetinių svetainių kūrimas

Rekomenduojame

Tomas Morkūnas - reklamos vadybininkas besidomintis reklama internete, SEO, socialine rinkodara, IT naujovėmis... Laisvalaikiu užsiima internetinių projektų kūrimu bei jų reklama internete.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: