(c) Wikipedia Commons archyvo nuotr.

Lapkričio 17-ąją visi pasaulio studentai mini Tarptautinę studentų dieną. Kauno miesto savivaldybės meras Andrius Kupčinskas kviečia visus Kauno studentus išbandyti save ir vienai dienai tapti miesto meru.

Studente, jeigu esi aktyvus savo Alma Mater narys, tave domina politinis šalies gyvenimas, esi komunikabilus, neieškantis žodžio kišenėje, siųsk savo gyvenimo aprašymą (CV) ir motyvacinį laišką savo mokymo įstaigos studentų atstovybei ir lapkričio 17 dieną užimk mero kėdę. Laiškų iš studentų atstovybių lauksime iki lapkričio 12 dienos. Laiškus siųsti adresu meras@kaunas.lt.

„Kauno studentai visada buvo ir bus aktyvūs, turintys įvairiausių idėjų. Jiems nuolat norisi išsiskirti ir būti įdomiems, todėl tikrai būtų smagu, jog mane vienai dienai pakeistų studentas. Juk pats visai neseniai buvau vienas iš jų“, – apie pasiūlytą idėją kalbėjo meras A. Kupčinskas. Jis žadėjo, kad vienas studentas iš tiesų galės pajusti, ką reiškia dirbti miesto meru.

Tarptautinę studentų dieną visi pasaulio studentai mini lapkričio 17 dieną. Pirmą kartą tokia šventė buvo suorganizuota Londone 1941 metais vykusiame tarptautiniame studentų susitikime prieš fašizmą. Šia diena siekiama suvienyti visus pasaulio studentus, nepaisant jų rasės, kalbos ir tradicijų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: