Taurptautinio šokių festivalio

Rugsėjo 21 d. prasideda taurptautinis šokio festivalis „AURA-21“. Organizatoriai pristato festivalio renginių programą.

„Girstučio“ kultūros ir sporto centras (Kovo 11-osios g. 26)


Rugsėjo 21 d., 19:00
spektaklis V.A.G. Derida Dance (Bulgarija), Pro Progressione Tanscsabo (Vengija), Kauno šokio teatras „Aura“ (Lietuva) bendras projektas. V.A.G. (angl. vidutinis atsiliepimo greitis) yra judesio ir kūno performansas. Abu jie paimti kaip vieta proceso, kurį nevisuomet pasiseka katalizuoti ar slopinti, galiausiai nevisuomet pasiseka vėl grįžti į homeostazės būseną.

Rugsėjo 22 d., 17:00
spektaklis „Mano mylimiesiems“. Compagnie Thor (Belgija). Spektaklis „Mano mylimiesiems“ — tai grįžimas prie grynojo šokio per estetinę kompoziciją. Abstrakti šio spektaklio choreografija yra pagrįsta būtent J. S. Bacho muzika. Pirmą kartą T. Smitsas bendradarbiauja su šokėjais, kilusiais iš Afrikos, o savo šokio kalbą čia sulieja su jų asmenybių ir kūnų sodrumu.

Rugsėjo 23 d., 19:00
spektaklis „Medėjos“. Kauno šokio teatras AURA. Tai spektaklis apie šiuolaikines medėjas – moteris žudančias savo vaikus.

Rugsėjo 24 d., 19:00
spektaklis „Instrumentas 1 “. Compagnia Zappalà Danza (Italija). Savo naujoje choreografinėje kelionėje R. Zappalà tiria kūno ryšį su garsu, triukšmu ir muzika. Spektaklis „ Instrumentas 1 “ — tai savita sicilietiškų tradicijų studija.

Rugsėjo 25 d., 18:00
spektaklis „Paklydęs žvėris“. Yossi Berg & Oded Graf šokio teatro (Izraelis) darbas kelia klausimus apie kultūrinius ir socialinius skirtumus, apie represyvumo, seksualumo, fantazijų ir asmeninių poreikių universalumą. Ar gebame būti lankstūs ir vis iš naujo perkurti savo tapatybę? Bandydami prižadinti savyje užmigusį žvėrį, atlikėjai renkasi kelią tarp iliuzijos ir realybės.


Kauno valstybinis dramos teatras, Penktoji salė (Laisvės al. 71)


Rugsėjo 23 d., 21:00
spektaklis „Tao Te“. Ferenc Feher (Vengrija). Į Lietuvą atvykęs pasirodymas „Tao Te“ buvo apdovanotas prestižiniu Rudolfo Labano prizu už geriausią šiuolaikinės choreografijos atlikimą Vengrijoje 2010-aisiais.

Rugsėjo 24 d., 21:00
spektaklis „Optimistso testamentas“. Harakiri Farmers (Lenkija) „Optimisto testamentas“ – minimalistinis šokio teatro pasirodymas įkvėptas absurdiškos ir ironiškos Sławomir Mrożek apysakos. Kūrinys atgaivina Aki Kaurismäki filmų atmosferą, kuri lygiai taip pat ironiška.

Rugsėjo 25 d., 19:00
spektaklis „Paikos mergaitės maldos“. Agnija Šeiko. Šokio spektaklio „Paikos mergaitės maldos“ pagrindu tapo XIXa. pabaigos dailė ir filosofija. Šis laikotarpis spektaklio kūrėjus domina kaip meno ir socialinio gyvenimo lūžio taškas, modernizmo pradžia.


Programa ŠOKAM: JUDANTI TEKSTILĖ.


Kauno paveikslų galerija (K. Donelaičio g. 16)


Rugsėjo 23 d., 23:00 val.
Programa JUDANTI TEKSTILĖ. Anne-Linn Akselsen (Norvegija), Silja Puranen (Suomija), Adrián Minkowicz (Argentina), Kauno šokio teatras „Aura“ (Lietuva) šokio performansas „Iš tavo sapno matau save aš krentant“. PREMJERA

Rugsėjo 24 d., 23:00 val.
Programa JUDANTI TEKSTILĖ. Birutė Letukaitė (Lietuva), Almyra Bartkevičiūtė-Weigel (Lietuva-Vokietija), Kauno šokio teatras „Aura“ (Lietuva) šokio performansas „Ar aš esu tas, kas aš esu?“. PREMJERA

Bilietus į renginius galima įsigyti čia.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: