© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Kauno apylinkės teismas penktadienį mėnesiui leido suimti vyrą, kuris, kaip įtariama, neblaivus šaudė kazino “Nautilus”. Prokuratūros duomenimis, buvo iššauta ne mažiau 30 šūvių. Žmonės sužalojimų išvengė.

Prokuratūra 37 metų A.P. prašė suimti maksimaliam – trijų mėnesių laikotarpiui.

“Vienam mėnesiui (leido suimti – BNS). Tai yra dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu ir kvalifikuoto nužudymo pasikėsinimo”, – žurnalistams penktadienį sakė kaltinimą palaikantis prokuroras Egidijus Palaima.

Jis teigė kol kas nesusipažinęs su argumentais, dėl kurių teismas netenkino prašymo dėl maksimalaus suėmimo laikotarpio.

Ketvirtadienio vakarą į įvykio vietą Savanorių prospekte nuvykę policijos pareigūnai sulaikė neblaivius 40-metį R.V. ir 37 metų A.P. Įtariamieji buvo uždaryti į areštinę. Pareigūnai įvykio vietoje rado ir paėmė automatinį ginklą bei šaudmenis.

A.P. netrukus po įvykio buvo nustatytas 1,70 promilių girtumas, kitam vyrui – sunkus, 2,73 promilių girtumas.

Kauno apskrities apskrities vyriausiojo policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu.

Įvykio vietoje buvęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas ketvirtadienį BNS sakė, kad abu sulaikyti asmenys policijai žinomi. Vieno sulaikyto asmens elgesys pareigūnui pasirodė įtartinas.

“Tyrimas atsakys, ar jis buvo apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų, ar alkoholio”, – BNS ketvirtadienį sakė D.Žukauskas.

Civilinėje apyvartoje automatiniai ginklai draudžiami, pareigūnai aiškinsis, iš kur asmuo jį gavo. D.Žukaukas mano, kad įtariamasis negalėjo legaliai įgyti net paprasto kovinio ginklo.

Prokuroro teigimu, jeigu A.P. bus pripažintas kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikaltimų, jam gresia laisvės atėmimo bausmė iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: