Organizatorių archyvo nuotr.

Jeigu naujas automobilis kainuoja ne keliasdešimt ar net kelis šimtus tūkstančių eurų, tai naudoti automobiliai kainuos žymiai mažiau. Bet tai nereiškia, kad tokia transporto priemonė bus prastesnė, tarnaus trumpai, ar ji turės tam tikrų problemų. Jeigu naudotam automobiliui yra vos keleri metai, tai jis nedaug nusileis naujai mašinai. Tad ir nereikia stebėtis, kad gatvėse rieda tiek daug naujai atrodančių automobilių. Juk kuo mašina didesnė ir galingesnė, tuo ir jos kaina labiau išsipučia. Dėl to naudoti automobiliai kainuos tikrai mažiau.

Taip jau dažnai nutinka, kad perkant kurį laiką planuotą transporto priemonę lietuviai jai žada išleisti bent apie dešimt tūkstančių eurų. Turint tokią ar panašaus dydžio pinigų sumą, tikrai rasite mašiną, kuri gali atitikti Jūsų poreikius. Naudotų automobilių pasirinkimas – didžiulis. Jeigu nuspręsite, kad Jums reikia naujos transporto priemonės, tai visų pirma keliaukite į internetinę svetainę, kurioje bus siūlomi pirkti naudoti automobiliai. Internetu vykdyti mašinų paiešką yra labai lengva bei paprasta. Galite jos ieškoti pagal gamintoją, pagal pagaminimo metus, netgi spalvą ar kainą. Visi skelbimai turi nuotraukas, tad be aprašymo rasite dar ir transporto priemonės vaizdą įvairiais kampais. Taip žinosite, kuris mašinos modelis patrauklesnis vizualiai bei kurio modelio parametrai atitinka Jūsų lūkesčius.

Nusipirkus naudotą automobilį specialistai pataria atlikti tam tikrus darbus. Būtų naudinga pakeisti variklio alyvą ir į komplektą įeinantį filtrą. Taip pat svarbu įsitikinti, ar visgi dar ne laikas keisti automobilio variklio diržą arba kitaip vadinamą grandinę. Žinoma, visų svarbiausia yra įsitikinti, kad transporto priemonės stabdžiai veikia nepriekaištingai. Dar naudinga žinoti ir kokia situacija yra su stabdžių trinkelėmis bei diskais. Tad viskas priklauso to, koks tas naudotas automobilis ir kokia jo būklė. Savaime suprantama, kad kuo senesnis ir ilgiau prieš tai buvo naudotas automobilis, tai tuo daugiau darbų jam gali tekti atlikti. Dėl to turėkite omeny, kad jei ir mašinos kaina nėra didelė, tai gali tekti nemažai išleisti jos remontams bei paruošimams naudojimui.

Vien šiais metais Lietuvoje naudotų lengvųjų automobilių rinka augo daugiau nei 8 proc. Automobilių pirkimai vyksta kiekvieną dieną. Vieni juos parduoda, o kiti perka. Rinka juda. Didžioji dalis naudotų automobilių skaičiuoja dešimt ir daugiau metų. Tad mūsų šalies keliuose rieda ne tokie ir nauji automobiliai. Bet iš kitos pusės dar verta paminėti, kad lietuviai vis mėgsta pasikeisti transporto priemonę ir tai dažniausiai daroma ją mainant į vis naujesnę. Nieko keisto, nes kiekvienam yra maloniau vairuoti kuo mažiau metų skaičiuojančią mašiną. Jos turi daugiau privalumų. Be visų gerųjų naujesnių modelių transporto priemonių savybių, jos dar bus ir tylesnės bei ekologiškesnės lyginant jas su senesnėmis mašinomis.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: