Organizatorių archyvo nuotr.

Lietuvoje rengiamas „Metų automobilio 2017“ konkursas startuos po mėnesio, tačiau jo organizatoriai jau sulaukė pirmųjų paraiškų.

Pirmieji dalyvauti tradiciniuose, jau dvidešimtą kartą rengiamuose geriausiojo Lietuvos automobilio rinkimuose pareiškė norą UAB „Inter Krasta” atstovai, atsiuntę iškart tris paraiškas.

„Pernelyg tuo stebėtis nederėtų, nes per dvidešimties metų, kai rengiami šie konkursai, istoriją  buvo atvejis, kai vienas įgaliotasis naujų automobilių pardavėjas delegavo net devynis keturračius, – sako projekto vadovas Valdas Valiukevičius. – Tačiau ši paraiška įdėmesnio žvilgsnio nusipelno vien todėl, kad šįmet konkurse debiutuos gamintojas, kurio iki šiol dar nesame matę visame 511 jau praėjusių konkurso atrankos rėtį naujausių automobilių sąraše. Tai italų „Maserati“ gamintojas, deleguojantis „Levante“ visureigį.

Ženevoje debiutavęs naujasis „Maserati Levante“ iškart po pasirodymo Lietuvoje susilaukė klientų susidomėjimo, nors tai ne pigiausias automobilis. Jo su dyzeliniu varikliu kaina Lietuvoje prasideda nuo 71 700 eurų įskaitant mokesčius.

Tačiau italų visureigis turi ir kuo nustebinti pirkėją. Ir ne vien sedanams prilygstančiomis savo elegantiškomis formomis.

„Tai unikalus visureigis, savo valdymo ypatybėmis prilygstantis sportiniams sedanams, o jo viduje galima mėgautis prabanga, kuria iki šiol garsėjo „Maserati“ sedanai“, – teigia „Maserati“ prekės ženklo vadovas Martynas Lukošiūnas.

f

Organizatorių archyvo nuotr.

UAB „Inter Krasta” į „Metų automobilio 2017“ konkursą deleguoja ir „Fiat Tipo 1.6 110 E-torQ“ bei sedaną „Alfa Romeo Giulia“, kurio kartu su „Ferrari“ inžinieriais sukurtas 510 AG V6 turbo variklis leidžia automobiliui 100 km/val. greitį pasiekti vos per 3,9 sek., o garsųjį Niuburgringo žiedą apsukti per 7 min. 39 sek. Iš tiesų pavydėtinai greitas ir saugus sedanas, EuroNCAP saugos teste įvertintas 5 žvaigždutėmis.

thumbnail_160510_alfa-romeo_giulia_35

Organizatorių archyvo nuotr.

UAB „SilberAuto“ į Lietuvos žurnalistų autoklubo rengiamą jubiliejinį konkursą deleguoja naująjį intelekto šedevrą – E klasės „Mercedes-Benz“, debiutavusį metų pradžioje Detroite ir iškart dar aukščiau pakėlusį verslo klasės automobilių kokybės kartelę.

m

Organizatorių archyvo nuotr.

Ši vokiečių automobilių gamintojo „Daimler AG“ karščiausia naujiena – ne vienintelė konkurse. Jai solidžią kompaniją sudarys ir „Mercedes-Benz GLC Coupe“.

jaguar-xf-s

Organizatorių archyvo nuotr.

Šioje prestižinių kompanijoje neraudonuos iš gėdos ir UAB „Inchape Motors“ į konkursą siunčiami gražuoliai „Jaguar XF“ ir „Jaguar F-Pace“.

jaguar-f-pace

Organizatorių archyvo nuotr.

UAB „Autojuta“ paraiškoje – naujasis „SEAT Ateca“ modelis, jau spėjęs pelnyti ne vieną apdovanojimą. Iš debiutinio jam „Auto Express New Car Awards“ konkurso „Ateca“ išsivežė „Geriausio visureigio“ apdovanojimą, o „Euro NCAP“ testuose šis beveik 19 tūkstančių eurų kainuojantis automobilis irgi gavo aukščiausią 5 žvaigždučių įvertinimą.

s

Organizatorių archyvo nuotr.

Bene rimčiausias „SEAT“ konkurentas bus „Volkswagen“ įgaliotųjų atstovų „Møller Baltic Import SE“ pristatomas naujasis „Tiguan“, kurio pirmtakas lygiai prieš aštuonerius metus lietuviškajame konkurse pelnė metų visureigio laurus.

w

Organizatorių archyvo nuotr.

„Metų automobilis 2017“ laureatas ir kitų nominacijų laimėtojai paaiškės finaliniame renginio vakare gruodžio 10 d., o paraiškas dalyvauti konkurse jo organizatoriai priima iki spalio 15 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: