Organizatorių archyvo nuotr.

Automobilio gamykliniai nustatymai dažnai neatskleidžia realių jo galimybių. Taip yra todėl, kad gamintojai ieško kompromiso tarp našumo, mažų degalų sąnaudų, mažo išmetamųjų teršalų kiekio ir pavaros bloko patvarumo. Chip tuning leidžia apeiti šiuos apribojimus ir padidinti variklio galią išlaisvinant variklio šilumines ir mechanines atsargas. Atliekant šią modifikaciją, reikia turėti omenyje, kad paslėpto potencialo ištraukimas iš variklio negali būti saugumo sąskaita. Todėl verta gerai pasiruošti visam procesui ir daugiau sužinoti chip tuning.

Lustų derinimas – kas tai?

Atliekant lustų derinimą, padidėja variklio pripūtimo slėgis, taip pat į degimo kamerą įpurškiamas degalų kiekis. Modifikacija atliekama pavaros bloko elektronikos taikymo lygiu. Dėl to padidėja variklio galia ir sukimo momentas – nereikia mechaninio įsikišimo į pavaros bloką ar nekeičiant atskirų komponentų.

Variklio potencialo didinimas apima termodinamines ir mechanines atsargas. Paplitusi nuomonė, kad kiekvienas standartinis vidaus degimo variklis turi neišnaudotą potencialą, kurį galima išnaudoti lustų derinimo dėka. Šios modifikacijos vykdymas ypač efektyvus dyzelinių variklių su turbokompresoriumi atveju – jų galia gali padidėti iki 25%.

Lustų derinimas apima tam tikrų parametrų reguliavimą. Jie apima: variklio ir aplinkos temperatūra, įsiurbiamo oro masė per laiko vienetą, taip pat turbokompresoriaus pripūtimo slėgis – jei tai variklio elementas. Tačiau verta paminėti, kad varikliuose be papildomo įkrovimo lustų derinimas šiek tiek padidina galią.

Chip tuning – kokie jo privalumai?

Viena iš pagrindinių priežasčių – vairuotojai nusprendžia padidinti transporto priemonės variklio galią ir, atitinkamai, greitį. Tačiau šio tikslo pasiekimas reiškia ir kitą papildomą naudą. Štai 5 dažniausiai minimi galios didinimo privalumai, pasak vairuotojų ir variklių kartografavimo specialistų:

  • Geresnė važiavimo dinamika. Tai reiškia geresnę vairuotojo patirtį ir didesnį pasitikėjimo kelyje jausmą.
  • Saugumo gerinimas. Tai susiję su ankstesniu punktu – geresnė važiavimo dinamika reiškia greitesnę automobilio reakciją į greičio pedalo paspaudimą. Tai leidžia, pavyzdžiui, efektyviau lenkti ar įsilieti į eismą.
  • Mažesnės degalų sąnaudos. Tai ypač svarbu žvelgiant iš vairuotojų, kurie intensyviai naudoja savo automobilį, perspektyvos.
  • Didesnis našumas nepadidinant išmetamųjų teršalų. Tai įmanoma dėl elektroninio variklio valdymo tikslumo.
  • Daugiau sukimo momento. Kuo didesnis sukimo momentas, tuo geresnis automobilio našumas ir galimybės.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: