© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Lietuvos apeliacinis teismas trejais metais sutrumpino laisvės atėmimo bausmes Česlovui Kunevičiui ir Janinai Statkienei, nuteistiems už pastarosios vyro nužudymą, pranešė teismas.

Vilniaus apygardos teismas 2011 metais juos nuteisė po 15 metų laisvės atėmimo bausmėmis. Apeliacinis teismas šį nuosprendį panaikino ir perkvalifikavo nuteistųjų veikas iš kvalifikuoto nužudymo į paprastą bei skyrė po 12 metų kalėjimo pataisos namuose.

Sprendimą perkvalifikuoti nuteistųjų nusikalstamas veikas nulėmė tai, kad byloje, išskyrus prielaidas, nėra jokių patikimų įrodymų, jog J.Statkienė organizavo buvusio sutuoktinio nužudymą dėl savanaudiškų paskatų. Grįsti šią aplinkybę tik liudytojo, kuriam taikomas anonimiškumas, parodymais draudžia įstatymas.

Teismas taip pat nustatė, kad J.Statkienės vyras buvo nužudytas ne organizuotos, o bendrininkų grupės.

Anot Apeliacinio teismo, pirmosios instancijos teismo nuosprendis surašytas ydingai, jame daug įvairių klaidų, neanalizuota dalis įrodymų, nenustatyti jų tarpusavio ryšiai, yra labai daug neaiškumų net rezoliucinėje dalyje.

Solidariai iš J.Statkienės ir Č.Kuncevičiaus priteista 50 tūkst. litų nužudytojo sūnui V.S., 20 tūkst. litų kitam sūnui T.S. ir 10 tūkst. litų nužudytojo seseriai I.S. jų patirtai neturtinei žalai atlyginti.

Nuteistosios J.Statkienės gynėjas apeliaciniu skundu prašė panaikinti apygardos teismo nuosprendį ir bylą perduoti iš naujo nagrinėti pirmosios instancijos teismui arba jo ginamąją išteisinti. Nuteistasis Č.Kuncevičius apeliaciniu skundu prašėsi išteisinamas.

Bylos duomenimis, J.Statkienė 2008 metais esą pasiūlė savo pusbroliui Č.Kuncevičiui nužudyti jos buvusį sutuoktinį. Č.Kuncevičiui sutikus, J.Statkienė parengė nužudymo planą ir gruodžio 4 dieną kitam asmeniui priklausančiu automobiliu atvežė bei paliko Č.Kuncevičių prie buvusio vyro namo Trakų rajone. Č.Kuncevičius palaukė, kol nukentėjusysis vakare kaip įprasta eis pasivaikščioti po apylinkes, ir iš nugaros iš medžioklinio šautuvo nušovė vyrą.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: