Televizijos serialo "Misfits" kadras

Dažniausias atsakymas, kodėl žmonės žiūri serialus yra tai, kad kino juostos jiems leidžia persikelti į kitą pasaulį. Nuo jų tampa neįmanoma atsiplėšti, naujos serijos laukiama kaip pasimatymo, o įdomiausi faktai aptarinėjami draugų būryje. Serialai jau ne pramoga, o tikra kultūros sritis. Netgi medikai sukūrė terminą „priklausomybė nuo serialų”, jei šiam terminui priklausote ir Jūs, štai dar vienas serijų rinkinys, nukelsiantis Jus į kitą, super galių pasaulį.

„Atstumtieji“ (Misfits) – jau pavadinimas mums praneša, kad seriale bus kažkas netikėto, įtraukiančio ir intriguojančio. Vietoj elitinių vakarėlių ar plevėsų turinčių milijardą ir besipuikuojančių savo pinigais, kovojančių dėl vietos po saule, ši istorija apie paauglių gaują, atliekančią viešuosius darbus. Ne patys geriausi prižiūrėtojai ir ryškūs oranžiniai parašiutininko kostiumai keičia serialų tipines mergaites su trumputėmis suknelėmis ir lycra aptemptus blizgius drabužius.

02

Televizijos serialo “Misfits” kadras

„Atstumtieji“ – tai mokslinės fantastikos, komedijos ir dramos mišinys. Penkiems jauniems nusikaltėliams skiriami viešieji darbai. Iš pradžių atrodo, kad nuobodesnės veiklos negali būti, tačiau po keistos audros jie supranta, kad tai visai ne taip nuobodu, kaip buvo galvota. Neįprasta audra drastiškai apverčia jų gyvenimą ir suteikia keistas galias. Penki labai skirtingi paaugliai supranta, kad jie turi jaudintis kur kas daugiau, nei tik dėl šiukšlių rinkimo. Jaunuoliams prireikia nemažai laiko kol supranta, kad jų gyvenime kažkas pasikeitė. Saimonas (Iwan Rheon) gali tapti nematomu, Curtis (Natanas Stewart-Jarrett) gali atsukti laiką, Kellė (Lauren Socha) yra telepatė, Alisha (Antonia Thomas) visiems, kurie paliečia ją sukelia laukinį seksualinį potraukį ir Natanas (Robertas Sheehan) ilgiausiai trunka kol išsiaiškina savo super galią. Be to, paaiškėja, kad jie ne vieni, kuriems buvo suteiktos galios.

03

Televizijos serialo “Misfits” kadras

Pirmosios „Atstumtųjų“ serijos atrodo ganėtinai atsargios ir šiek tiek sulaiko veiksmą. Retkarčiais galima pamatyti viešųjų darbų penketuką namuose, bendraujančius su šeima ar šėlstančius vakarėlyje ir muštynėse, bet dauguma istorijų prasideda tiesiog kalbant vienas su kitu ir laikas nuo laiko pasiunčiant į mirtį bandomąjį darbuotoją, bendruomenės klube. Kiekvienoje serijoje dėl nebūtinai malonių priežasčių veikėjams tenka pasinaudoti super galiomis. Pavyzdžiui laiko persukimas kiekvieną kartą stumteli istoriją netikėtumo link, laiko kelionė prideda papildomos painiavos, bet ir suteikia malonumo žiūrovui.

04

Televizijos serialo “Misfits” kadras

Super galių medžiaga gali priminti komiksus, tačiau čia nebus kostiumuotų keršytojų. „Atstumtieji“ adresuojami būtent jaunimui, tačiau turinys dažnokai galėtų būti žymimas ženklu S. Serialo perteikiama istorija pakankamai įtikinanti, nes aktorių svarstomi rūpesčiai ir problemos yra realiame gyvenime jaunuolių svarstomi klausimai. Serijų epizodai neišvengia seksualių scenų ir juodo humoro juokelių. Siužetas protingas ir aštrus, šiurkštus ir seksualus, net mirtys atrodo kiek juokingai. Tačiau čia akmuo į režisieriaus daržą, pastangos būti ir komedija, ir drama ne visada sudirba. Kasi kurie fantastiniai elementai atrodo pakankamai absurdiškai ir gali būti prilyginami gerai fantastikos parodijai.

07

Televizijos serialo “Misfits” kadras

Tiems kurie mano, kad „Atstumtieji“ nėra ambicingi – serialas buvo nominuotas daugybei apdovanojimų, nemažą dalį iš jų laimėjo, pavyzdžiui už geriausią dramos serialą ir daug kitų. Tai yra vienas iš elegantiškiausių serialų, kada nors transliuotų, per Britanijos televiziją. Žiauraus ir ciniško siužeto serialas pačią pirmą dieną sulaukė įspūdingo stebėtojų skaičiaus televizijos ekranuose. 1,1 milijonas žiūrovų, stebinčių „Atstumtuosius“ buvo vadinami televizijos nuostabos kultu, serialas įgijo padėtį, kuri buvo viena iš labiausiai apkalbėtų Britanijos televizijoje, dramos serijų lygmenyje. Tik kažkas turintis super galias galėjo nuspėti, kad kada nors britų serialas bus rodomas Jungtinėse Amerikos Valstijose ir jam bus kuriama analogiška amerikietiška versija. Visa tai britų dramai pelno gerą vardą.

„Atstumtieji“ visų sezonų metu atitinka savo pavadinimą ir kiekvienoje serijoje galima rasti „nepritapėlį“. Serialo istorija visus sezonus šuoliuoja į priekį, kaip laisvas bėgikas, šuoliuose ir kraštutinėse ribose užgniauždama kvapą. Nors serialo turinys gana lakios vaizduotės „Atstumtieji“ suteiks pakankamai malonumo siaubo mėgėjams. Epizoduose daug kraujo ir išvirtusių vidurių, kurie neretai gali sukelti ir šleikštulį. Seriale naudojama necenzūrinė kalba, daug žargono, smurto bei atvirų sekso scenų, tad rekomenduojama žiūrėti tik sulaukusiems 16 metų.

Taip pat skaitykite: Serialas „sense8“: puikiai pavykęs eksperimentas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: