Kino filmo"Suicide Squad" kadras

Galima drąsiai teigti, jog „Savižudžių Būrys“ (“Suicide Squad”) patenka į pačių laukiamiausių vasaros filmų penketuką. Puikiai išreklamuota, kupina ryškų bei dar ryškesnių Holivudo žvaigždžių fantastinė veiksmo komedija privers pamėgti šį žanrą net didžiausius tokių filmų skeptikus. Praėjusį savaitgalį, šis filmas neturėjo lygiu žvelgiant į bilietų pardavimą Amerikoje ir tai neturėtų nieko nustebinti.

Režisierius bei filmo autorius David Ayer, pasižymėjęs tokiose juostuose kaip „Įniršis“ arba „Išbandymų diena“ žinomas savo talentu pakviesti garsias pavardes. Jis „Savižudžių Būryje“ pristatė visą puokštę naujų bei labai spalvingų herojų. Juosta pasakoja apie naujai suburtą antžmogių būrį, kurį surinko Jungtinių Amerikos Valstijų vyriausybė tam, jog ateityje užkirstų kelią galimam blogiui. Šios idėjos autorė – vyriausybės gerbiama Amanda Waller (Viola Davis). Pasižyminti stipriu charakteriu bei savo šaltakraujiškumu ji prisiima visą atsakomybę už šią grėsmę keliančią blogiukų rinktinę.

Suicide Squad 1

Visi herojai savo laiku pakliuvo į teisėsaugos rankas už įvairius pasibaisėtinus nusikaltimus. Taip pat jie pasižymi skirtingo lygmens talentais: bene  ryškiausios filmų žvaigždės – Deadshot (Will Smith), charizmatiškasis samdomas žudikas turintis neregėtą taiklumo talentą. Iš visų superherojų jis yra artimiausias likusiai žmonių rasei. Jam artimas žmogiškasis ryšys su kitais, o jo gyvenimo troškimą palaiko dukra Zoe (Shailyn Pierre-Dixon).

Suicide Squad 3

Kita, ko gero beprotiškiausia filmo veikėja – Harley Quinn (Margot Robbie). Lengvabūdiška, seksuali, bebaimė ir žiauri pakvaišėlė, savo gyvenimą susiejusi su nemažiau spalvingu Gothamo miesto piktadariu Joker‘iu (Jered Leto). Nėra net kalbos, jog būtent šis filmas taps jos vizitine kortele Holivude.

Suicide Squad 4

Aktorius Jay Hernandez įkūnija antgamtinėmis galiomis pasižyminti gatvės gaujos vadeivą – El Diablo. Dar jaunystėje jis suprato, jog turi nepaprastą gebėjimą, kuris bėgant metams ir augant jo autoritetui gatvėje įgavo vis didesnę galią. Nuo jo rankos žuvo jo mylimoji žmona bei vaikai, todėl vedamas praeities skausmų velnias pasiryžęs palaidoti šį talentą. Tačiau kelyje iškilę iššūkiai jį priverčia atskleisti paslėptą likimo dovaną.

Suicide Squad 8

Po Supermeno žūties, kitos iškilusios grėsmės pasauliui ilgai laukti nereikia – savižudžių būrys į kovą stoja po to, kuomet į laisvę ištrūksta tamsiosios magijos dvasia – kerėtoja. Ji siekia sugrąžinti tai, kas buvo palaidota tūkstančius metų. Kartu su rinktiniu specialiųjų pajėgų būriu, savižudžių būriui patikėta sustabdyti pasaulį niokojančią antgamtinę galią. Piktadarės amplua patikėtas supermodeliui bei pirmuosius savo žingsnius Holivude žengiančiai – Carai Delevingne.

Suicide Squad 6

„Savižudžių Būrys“ yra tarsi ir susijęs su praėjusių metų „Betmanas prieš Supermeną“, tačiau norint įsitraukti į veiksmą nėra būtina žinoti kas dėjosi minėtame filme.  Be kita ko, šiame filme netrūksta gero humoro. Neklysiu teigdamas, jog Will Smith į filmus įneša tam tikros pozityvios energijos, kuri yra išlaikoma viso filmo eigoje – ši juosta ne išimtis.

Suicide Squad 5

Taip pat antraeiliai veikėjai, tokie kaip Jokeris yra atskira tema: titulas už sėkmingiausią Jokerio įkūnijimą be abejonės tenka Oskaro laimėtojui Heath Ledger filme „Tamsos Riteris“. Tačiau David Ayer šį personažą grąžino į komiksų lygmenį. Jered Leto puikiai įkūnijo šį ikonišką personažą ir gėdos Jokerio vardui tikrai nepadarė. Tiesa, filme yra scenų, kuriuose Jered panašus į subrendusį Macaulay Culkin. Na, bet tai yra makiažo bei kostiumų dailininkų nuopelnas.

Verdiktas 8/10  

Iš šio filmo nesitikėkite rimto ar kitaip sudėtingo siužeto. Tai yra lengvas ir pakankamai neįpareigojantis vakaro praleidimas kino teatre, priversiantis jus pamėgti ar bent jau susidomėti superherojų tematika. Tai tikrai nėra blogai, turint omenyje kiek filmų kasmet yra išleidžiama būtent komiksų pagrindu.

Taip pat skaitykite: TOP 10 superherojų filmų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: