Serialo "Orville" plakatas

Setas MacFarlane – amerikiečių aktorius, filmų prodiuseris ir komikas labiausiai žinomas dėl tokių animacinių situacijų komedijų kaip „Šeimos bičas“ ir „Amerikietiškas tėtis“, ar komedijos apie pliušinį meškiną „Tedą“, kuris neieško žodžio kišenėje. Tačiau šį kartą mes paliekame modernias bei juoką keliančias amerikietiškas šeimas vaizduojamas MacFarlane‘o žymiausiuose darbuose, ir keliaujame net 400 metų į ateitį.

„Orvilis“ – mokslinės fantastikos bei komedijinės dramos serialas apie kapitono ir jo įgulos ekspedicijas bei įvairias misijas keliaujant po kosmosą. Šiose kelionėse pamatysime įvairiausių gyvybės formų, egzistuojančių 25-jo amžiaus galaktikoje, pradedant kiaušinius dedančiais vienalyčiais padarais, robotais, kurie biologines gyvybės formas laiko prastesniais už save, kalbančiais želatinos gniužulais ir daugeliais kitų keistų, bet nuostabių padarų.

Orville seth

Šį serialą įkvėpė „Žvaigždžių kelias“ su savo ankstesniais epizodais, kuriuose buvo tipinių kosminių nuotykių elementų: laivas, aukštųjų technologijų įranga, netgi nostalgiški blokiniai kostiumai, kuriuos dėvėdavo „Žvaigždžių kelio“ Jungtinių Valstijų laivyno nariai. Matant tokius neįtikėtinus ateities išradimus, kuriuos mes labai norėtume turėtų šiandien verčia dūsauti, pavyzdžiui, mašina, kuri iš oro pagamina bet kokį trokštamą daiktą, ar fantastiškai nerealūs virtualios realybės žaidimai.

orvile 2

Kai kurie kritikai MacFarlane pareiškė pastebėjimus dėl pernelyg akivaizdžių panašumų tarp „Žvaigždžių kelio“ ir „Orvilio“. Tiesą pasakius, pastarieji yra tokie panašūs, kad netgi galima sakyti, jog „Orvilis“ yra „Žvaigždžių kelio“ istorijos dalis. „Orvilio“ prodiuseris teigė, kad išties serialas sekė „Žvaigždžių kelio“ pėdsakais, nes jis pasigedo „mąstymo į ateitį, įkvepiančių bei optimistiškų vietų mokslinėje fantastikoje, kokį kurdavo „Žvaigždžių kelias“.

orvile 4

Kiekviename epizode netrūksta individualių tiriamųjų nuotykių, kurių metu įvyksta tiek nelaimių, tiek netikėtumų, kuriuos įgula, norėdama išspręsti, turi dirbti kartu, bei taip pat mes turime šansą pamatyti buitinę rutiną kosminiame laive. Mūsų pagrindiniams veikėjams tenka susidurti su labai žemiškais iššūkiais – santuoka, darbas, šeima. Netgi praėjus 400 metams, intergalaktinės kelionės metu žmonėms tenka spręsti pasaulietiškas problemas.

orvile 3

Tai lengvo ir optimistiško pobūdžio mokslinės fantastikos kūrinys, kuriame kartais galima pasimėgauti lengvu humoru tipiško visiems MacFarlane‘o projektams. Komedijos elementai, kitą vertus, priklauso nuo to ar žiūrovas supranta ir mėgsta MacFarlane‘o humoro jausmą perteikiamą ekranuose – bet šis humoras specifinis, kurį kritikai arba mėgsta, arba nekenčia. Žinoma, „Orvilis“ yra santūresnis palyginus su kitais prodiuserio polemiškais darbais, tačiau net ir „Orvilis“ turi savotiškų akimirkų.

Orvile 5

„Orvilis“ nėra „Žvaigždžių kelio“ parodija, ar tiesiog tuščia, smagi komedija – jame netrūksta susimąstyti priverčiančių ir rimtų scenų. Nors pirmenybė šiame seriale yra teikiama pakvaišusiai juokingiems kosminiams nuotykiams, taip pat jame yra diskutuojamos socialinės problemos, kaip kad lyčių normos, transseksualų patiriami iššūkiai, ir religija. Tokios gilios temos gali sugadinti bet kokią komediją ir sugadinti šou bereikalingai primetant žiūrovams pernelyg gilią filosofiją, tačiau „Orvilis“ puikiai sugeba laviruoti tarp komedijos ir rimties – netgi kartais parodant mūsų visuomenės problemas sugeba juokinti savo žiūrovus iki kol šie griebsis už savo pilvų. Televizijos kritikų asociacijos spaudos susitikime pats MacFarlane tikino, „kai šiais laikais vis daugėja distopinės mokslinės fantastikos, kas žinoma yra gerai ir įdomu, tačiau negali viskas būtų „Bado žaidynėmis“. Negali vyrauti tik košmariškas scenarijus“. Anot jo, ne visa mokslinė fantastika turi sekti šiuo fatališku keliu – kai kurie kūriniai turi pateikti ir optimistiškesnę ateitį.

Bendrai tariant, „Orvilis“ yra nuoširdus ir malonus serialas. Taip, galbūt jame kali keistai laviruoti tiek keistumas, tiek nuostabumas, galbūt jis patiks ne visiems, tačiau tai yra smagus šou, kurį gali žiūrėti jei nori pasijuokti ir atsipalaiduoti.

Taip pat skaityite: TOP 10 vertų dėmesio naujai pasirodžiusių serialų

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: