(c) KaunoŽinios.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 25–28 dienomis Kauno kolegijoje Turizmą ir viešbučių vadybą studijuojantys būsimieji specialistai, kaip ir kiekvienais metais, pažymėjo savo profesinę šventę. Šiemet Pasaulinė turizmo diena, atsižvelgiant į Pasaulio turizmo organizacijos rekomendacijas, paminėta vadovaujantis šūkiu: „Turizmas švenčia kultūrų įvairovę!“.

Rugsėjo 25 dieną minėdami šventę studentai neapsiribojo tik linksmybėmis, tačiau pasirinko ir netradicinius būdus. „Ką veikiu? Nagi raunu burokus,“ – atsiliepusi mobiliuoju telefonu juokavo pirmakursė studentė, pasakodama pašnekovui, ką veikia Kauno Pažaislio vienuolyne. Tarptautinės turizmo dienos proga, nepabijoję fizinio darbo, apie 60 Verslo vadybos fakulteto studentų ir dėstytojų surengė talką Vienuolyno teritorijoje.

„Maloniai nustebino tai, kad ypač puikius vadybos įgūdžius pademonstravo vienuolyno seserys,“ – pasakojo Turizmo ir viešbučių vadybos katedros dėstytoja Asta Valaitytė, susižavėjusi seserų, priklausančių Šv. Kazimiero kongregacijai, organizuotumu – vos atvykusius talkininkus vienuolės pasitiko su darbų sąrašu, suskirstė grupelėmis ir visi kibo į talką.

Įspūdingo dydžio Pažaislio vienuolyno teritorijoje darbų nepritrūko – studentai ir dėstytojai daržuose nuėmė rudeninį morkų, burokų ir kopūstų derlių, tvarkė aptvarus, krovė malkų rietuves, ravėjo darželius ir persodino gėles. Bene daugiausia džiaugsmo atnešė darbas sode – ką tik nuskintus obuolius talkininkai nešė į rūsyje įrengtą sulčių spaudyklą, spaudė sultis ir pilstė juos į stiklainius. Už pagalbą seserys kazimierietės talkininkams organizavo ekskursiją po Pažaislio vienuolyno ansamblį.

Rugsėjo 28 dieną Kauno kolegijos verslo vadybos fakultete organizuoti įvairių tautų kultūrų pristatymai. Pagal Erasmus mainų programą studentai, atvykę Iš Turkijos, Suomijos, Vokietijos, Rumunijos, Portugalijos, Prancūzijos aukštųjų mokyklų pagal pristatė savų šalių turizmo objektus, išteklius, dainas ir patiekalus. Vakarop naktiniame klube „Amerika pirtyje“ studentai surengė vakarėlį, kuriame dalyvavo į Kauno aukštąsias mokyklas suvažiavę studijuoti užsieniečiai ir Kauno kolegijos studentai.

Pasak Kauno kolegijos Verslo vadybos fakulteto Turizmo ir viešbučių katedros vedėjos Audronės Lukšaitienės, Tarptautinė turizmo diena Kauno kolegijoje minima nuo 1995 metų. Kiekvienais metais studentai stengiasi šią šventę paminėti įvairiai, – organizuodami vakarones, ekskursijas, susitikimus su keliautojais, parodas ir kitus renginius.Tarptautinė turizmo organizacija paskelbė rugsėjo 27 dieną Pasauline turizmo diena 1979 metais Generalinės asamblėjos trečiojoje sesijoje. Ši diena švenčiama siekiant visame pasaulyje paskatinti turizmą, užmegzti kultūrinius ryšius. Įvairiose šalyse šią dieną rengiami festivaliai, organizuojami turistiniai maršrutai. Turizmas – tai prasmingas ir sveikas laisvalaikio leidimo būdas.

Kauno kolegija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: