© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Draudimo ekspertai pastebi dažną vairuotojų siekį kokiu nors būdu sumažinti transporto priemonių (kasko) draudimo kainą. Neretai tai būna draudimo paslaugų paketo mažinimas, užsisakant siauresnę draudimo apsaugą.

„PZU Lietuva“ Standartinių rizikų skyriaus vadovė Gitana Beinorienė teigia, kad kainai didesnę įtaką turi vairavimo istorija, ne automobilio markė ar amžius. Pigiau įsigyjamas minimalus kasko draudimo paketas neretai vėliau virsta dar didesnėmis išlaidomis.

„Drausmingumas yra bene esminis faktorius, nustatant automobilio draudimo kainą. Jei klientas nėra sukėlęs eismo įvykių, draudimo įmoka išlieka panaši ir kitais metais, o dažnai – net sumažėja. Priklausomai nuo drausmingumo, automobilio draudimo kaina gali skirtis net kelis kartus“, – pabrėžė G. Beinorienė.

Anot jos, turint ilgą drausmingo vairavimo istoriją, vienas atsitiktinis draudžiamasis įvykis kainos taip pat nepadidina. Automobilio draudimas brangsta tuomet, kai vairuotojas linkęs sukelti eismo įvykius arba patenka į juos dėl savo neatsargaus elgesio kelyje.

„Neretai tokie sistemingai į eismo įvykius patenkantys vairuotojai, kitąmet gavę pasiūlymą su didesne kasko draudimo kaina, prašo sumažinti draudimo apsaugų paketą, tokiu būdu siekdami mažiau mokėti už draudimą.

Deja, žmonės, įsijautę į mažesnės kainos ieškojimą, pamiršta turinį. Labai siauras draudimo apsaugų sąrašas nulemia, kad draudimas nedengia kai kurių nuostolių, pavyzdžiui, detalių vagystės, vandalizmo, gamtos jėgų padarinių ir kitų grėsmių, kurios sunkiausiai prognozuojamos, tačiau sukelia didelius nuostolius“, – atkreipia dėmesį Gitana Beinorienė.

G. Beinorienės teigimu, vairuotojai, norėdami mažiau mokėti už draudimą, turėtų atidžiau ir atsakingiau vairuoti. Na, o žema vairavimo kultūra „kelių ereliams“ brangina ir draudimą, ir atneša papildomų nuostolių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: