(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko vadovaujamoje darbo grupėje, vienoje iš trijų premjero Andriaus Kubiliaus įkurto „Darbo forumo“ grupių, buvo suformuoti pasiūlymai mažinti nedarbui ir remti užimtumui. Šiandien jiems pritarta Vyriausybėje, projektai bus teikiami Seimui.

Siekiama, kad daugiau žmonių įsitrauktų į smulkųjį verslą, dirbtų savarankiškai. Todėl Užimtumo rėmimo įstatymo projekte siūloma bedarbiams, norintiems užsiimti individualia veikla pagal verslo liudijimą, mokėti subsidiją verslo liudijimo įsigijimo ir valstybinio socialinio draudimo įmokų išlaidoms padengti.

Už kiekvieną veiklos pagal verslo liudijimą mėnesį būtų mokama 0,25 minimalaus mėnesinės algos dydžio subsidija (dabar tai sudaro 200 Lt). Verslo liudijimas turėtų būti išduotas ne trumpesniam kaip vieno mėnesio laikotarpiui, o tęstis iki 12 mėnesių. Pakartotinai subsidija individualiai veiklai pagal verslo liudijimą galėtų būti skiriama ne anksčiau kaip po 12 mėnesių nuo paskutinės subsidijos skyrimo dienos.

Tai paskatintų bedarbius, pradedančius individualią veiklą, savarankiškai spręsti nedarbo problemas, skatintų ilgalaikių bedarbių užimtumą, sumažintų šešėlinį verslą.

LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: