(c) KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Saulei šiltais vakaro spinduliais benušviečiant Kauno širdį, Dainuojamosios poezijos palėpė nusprendė, kad užtenka tūnoti užsidarius ir reikia iškeliauti į kiemelius, surengiant ten tris koncertus. Pirmąjį kartą Palėpė nežengė toli nuo savo namų – scena buvo pastatyta jau ne vieną kartą šaltais žiemos vakarais žiūrovus ir muzikantus šildžiusios Parketinės salės prieigose. Koncertas, kuriame, kaip tvirtino Darius Žvirblis, šilumą iš pajūrio vežė ir pasirodė grupė „Atika“, nuspalvino pilką Kauno Valstybinio Dramos teatro kiemelio gyvenimą.

Grupė „Atika“ – prieš daugiau nei dešimtį metų įkurtas, šiuo metu keturių asmenų darinys, scenoje sulipdantis rock, folk bei dainuojamosios poezijos motyvus. Per visą gyvavimo istoriją grupėje spėjo pabuvoti apie tris dešimtis muzikantų. Savo veikloje besivadovaujanti credo „Nustokit draskytis ir paklausykit, ką mes sakom” grupė kuria muzika žmogui, kuris jaučia gyvenimą visiškai emociškai, analizuoja savo klaidas – žmogui, kuris dar nėra miręs.

Ne vienam baltam debesėliui beskrajojant vakaro dangum savo koncertą pradėjo ir ši retai Kauną beaplankanti grupė. Po trumpo pasisveikinimo, koncerto pirmoji dalis buvo pradėta keliomis gerai žinomomis dainomis – „Tu esi ir šito gana“, „Indigo vaikai“, „Garlaiviai signalizuos“. Tačiau jas greitai keitė naujos, ką tik gimusios, bet ne ką šalčiau sutiktos dainos. Tai muzika, priverčianti sustoti, susimąstyti, prisiminti ar tiesiog užsimerkus pajusti jos prisilietimą. Taip susipynus senoms ir naujoms melodijoms, pirmoji akustinė koncerto dalis baigėsi.

Po keleto minučių į sceną sugrįžęs grupės lyderis ištarė: „O dabar visi pasileidžia plaukus ir lai fiesta prasideda!“ ir į rankas paėmė elektrinę gitarą, apie kurios vertę žiūrovai buvo apšviesti koncerto pradžioje. Tačiau elektrinė gitara Dariaus Žvirblio rankose neužsibuvo – antros koncerto dalies metu jai vis dėlto teko mainytis vietomis su akustine gitara. Dabar skambėjo, linksmesnė dainos, priverčiančios bent šiek tiek pajudėti į taktą. Žavėjo grupės susikalbėjimas žvilgsniu, nuobodžiauti neleido instrumentų derinimo pertraukėles užpildžiusios D.Žvirblio pastabos.

Grupė koncertą užbaigti ketino su itin gerai žinoma ir publikos mėgstama daina „Kormoranams neramu“. Tačiau, vos tik nulipus nuo scenos, jiems vėl ten teko grįžti – publikos aplodismentai privertė atlikėjus sugroti dar vieną dainą. Dramos teatro kiemelyje nuskambėjo „Sekmadieniais lyja“, o žmonių veidus papuošė dar didesnės šypsenos.

Saulei vis dar neužleidžiant vietos nakčiai, buvo pranešta, kad Palėpė nė neketina grįžti į uždaras erdves, tad jau birželio 30-ąją ji vėl visus kviečia į dar viena baltą koncertą – Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejaus kieme pasirodys atlikėja Jurga Šeduikytė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: