© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Liaudies išmintis byloja „Nespręsk apie knygą iš viršelio“. Prisiminiau šitą išmintį kai išėjome iš ispaniško restorano „Del Castillo“. Šis, šalia Kauno pilies esantis, restoranas neturi didelės iškabos ir nėra gerai pastebimas. Daug kartų ėjau pro šią vietą, tačiau niekada nepamaniau, kad visai netoli yra vieta kur norėsiu grįžti dar ne kartą. Jis mane sužavėjo savo paprastumu ir jaukia atmosfera.

Vos įėję į restoraną buvome maloniai sutikti ir pasijutome čia laukiami. Mums atsisėdus padavėja atnešė valgiaraštį ir uždegė ant stalo stovėjusią žvakę. Nenuostabu, kad šio restorano stalų serviravime vyrauja raudona ir balta spalvos, taip aplinka tampa dar malonesnė.  Restorane muzika skambėjo gana tyliai. Deja, tai nebuvo ispanų atliekami kūriniai. Taip pat nepatiko dviviečio staliuko dydis, norėtųsi jo didesnio. Net servetėlei nebuvo vietos, o ką jau kalbėti apie vėliau atneštas ne mažas lėkštes …

Valgiaraštis sudarytas puikiai, nes yra labai informatyvus. Yra ženklai informuojantys apie vegetariškus, ilgiau ruošiamus ir autentiškus patiekalus, todėl daug dalykų nebereikia klausti pas padavėją. Taip pat yra didelė patiekalų įvairovės su paaiškinimais iš ko tai pagaminta. Vien ką reiškia visame pasaulyje gerai žinomas patiekalas ,,Andalūzijos paeljos su jūros gėrybėmis”.

© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Būti ispaniškame restorane ir neparagauti „Gazpacho“ tas pats kaip būti prie Baltijos jūros ir nenusipirkti gintarinio papuošalo, todėl užsisakėme šį patiekalą.  Nors padavėja ir buvo perspėjusi, kad sriuba bus šalta, bet ji vistiek nustebino savo skoniu. Kitas užkandis, kurį išsirinkome buvo mėsos maltinukai su trintais pomidorais. Mėsos maltinukai  niekuo ypatingi, tačiau trintų pomidorų padažas paliko tikrai gerą įspūdį ir privertė privertė prisiminti atostogas viename Ispanijos kurortų. Šie du patiekalai buvo aštrūs, kaip ir būdinga ispaniškiems patiekalams. Sakoma, kad geriausi makaronai – Italijoje, bet užsisakiusi  jų šiame restorane drįsčiau ginčytis. Užsisakiau „Tagliatelle“ makaronų su vištiena ir tikrai ne apsirikau.

Restoranas įrengtas per du aukštus. Jo rūsyje įrengtoje vyninėje lankytojai gali pasijausti laisviau ir paskanauti Ispanijos regiono vynų. Aplinka elegantiška ir subtili. Interjere vyrauja šviesūs atspalviai. Aptarnavimas vyksta gana greitai, tačiau niekur neskubant. Kainos nėra mažos, bet tikrai vertos kokybės. Čia apsilankę supranta ką reiškia ispaniška dieta. Daug ir skanaus maisto besimėgaujant kiekvienu kąsneliu. Gal štai čia jų paslaptis, kodėl jie džiaugiasi kiekviena akimirka?

Iki rojaus žemėje trūko tik profesionalesnės padavėjos. Gal dėl mano būdo, o gal dėl rudeniško oro, bet jos mažybiniai žodžiai: sriubytė, sąskaitytė, kavytė ir kiti mane pradėjo erzinti.  Klientai juk ne vaikai.

Kaip pabusti iš nuostabaus sapno, taip ir išeiti iš „Del Castillo“ į rudens darganą buvo tiesiog siaubinga.

© Živilės Žilionytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas 5: Esu tiek Ispanijos, tiek ispaniškų patiekalų gerbėja. Nemanau, kad gali atsirasti žmogus abejingas čia ruošiamiems patiekalams, nes jie ne ką prastesni nei pačioje Ispanijoje.

Aplinka 3: Tikrai elegantiška ir subtilu, tačiau Ispanijos neprimena. Atitinkama muzika ir daugiau akcentų žavesio tik pridėtų.

Aptarnavimas 4: Padavėja pataria, bendrauja su klientais ir tai padeda jaustis šiame restorane geriau, tačiau malonumą galima parodyti ir kiek kitaip.

Verta apsilankyti 4: Jeigu norite užbėgti kur nors greitai ir nebrangiai pavalgti, šios vietos aš jums nesiūlau. Tačiau jei norite atsipalaiduoti, pailsėti ir pasimėgauti puikiai paruoštu maistu ar su puikia kompanija išgerti gero ispaniško vyno, ši vieta viena iš tinkamiausių.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: