(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Rugsėjo 26 – spalio 4 d. Kauno įvairių tautų kultūrų centras kartu su partneriais iš Vokietijos, Norvegijos, Velso ir Lietuvos įgyvendino jaunimo mainų projektą „Gender equality: is everything for anyone?” („Lyčių lygybė: ar kiekvienam yra viskas?”).

Daugiau nei savaitę įvairiatautis jaunimas diskutavo apie lyčių lygybės principus, antidiskriminacijos metodus, stereotipus visuomenėje apie vyrus bei moteris, susitiko su įdomiais žmonėmis ir surengė viešą akciją „Discriminate stereotypes, respect equality” („Diskriminuok stereotipus, gerbk lygybę”) Laisvės alėjoje prie Muzikinio teatro ir prekybos centre „Akropolis”.

Projekto įgyvendinimo metu jaunimo mainų dalyviai apsilankė Krašto apsaugos ministerijoje, kur jaunimą pasitiko Viešųjų ryšių departamento atstovas Marius Alekna, plačiau apie lyčių lygybę kariuomenėje pasakojo bei į klausimus atsakė kariuomenės vado atstovas spaudai kapitonas Tomas Balkus. Įdomia patirtimi pasidalino ir viešos reklamos poveikį aptarė Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė ir jos patarėjai Valdas Dambrava bei Vytis Muliuolis.

Projekto dalyviai taip pat apsilankė Kauno miesto savivaldybėje, kur juos pasveikino mero pavaduotoja Loreta Kekienė ir Tarybos narė Gintarė Skaistė, kuri plačiau papasakojo apie jaunimo organizacijų veiklą Kauno mieste.

Projekte dalyvaujantis jaunimas pristatė namuose atliktus darbus – aptarė lyčių lygybės situaciją Norvegijoje, Vokietijoje, Velse ir Lietuvoje. Buvo ieškoma nuomonių skirtumo įvairiais lyčių lygybės aspektais, stengiamasi atskirti realius reiškinius nuo stereotipų, pristatoma europinė patirtis sprendžiant lyčių lygybės problemas bei kalbama apie tradicinius moterų bei vyrų įvaizdžius skirtingų tautų kultūroje.

Projektas įgyvendintas pagal ES programą „Veiklus jaunimas”, kurią Lietuvoje administruoja Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra.

Kauno įvairių tautų kultūrų centras

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: