(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Rrugpjūčio 12 dienos rytą, naujoje Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko imitacinio pobūdžio civilinės saugos pratybos. Jų metu vienoje iš arenos kavinių buvo „susprogdinta“ menama radioaktyvi bomba.

Pratybos prasidėjo į areną susirinkus statistams – jų čia dalyvavo apie 600. Įvykus sprogimui kitoje arenos pusėje – jį imitavo dūminis užtaisas – šalia jo buvę keliolika statistų apsimetė negyvais arba sunkiai sužeistais.

Arenoje pradėjo aidėti įspėjamieji pranešimai nepanikuoti ir laikytis evakuacijos plano. Į iškvietimą sureagavo visos tokiais atvejais kviečiamos tarnybos – gaisrininkai, policija, radiacinių atliekų tvarkymo specialistai bei kiti.

Pratyboms vadovavęs Civilinės saugos tarnybos vedėjas Gediminas Jankus teigė, kad šios pratybos skirtos ne tik kuo greičiau sureaguoti į nelaimės signalą, tačiau ir patikrinti, kaip tarpusavyje sąveikauja įvairios tarnybos.

Pasibaigus imitacinėms pratyboms, jų aptarimui visų tarnybų vadovai, vertintojai susirinko Kauno miesto savivaldybėje. Mero pareigas šiuo metu einantis Kęstutis Kriščiūnas dėkojo miesto operatyvinių tarnybų ir savivaldybės ekstremaliųjų situacijų valdymo darbuotojams.

„Džiugu, kad pratybos praėjo sklandžiai. Visos tarnybos atliko savo funkcijas. Arenoje pirmasis renginys turi įvykti jau kitą savaitę. Miestas turi būti pasiruošęs užtikrinti krepšinio čempionato dalyvių ir žiūrovų apsaugą“, – sakė pratybų rezultatais patenkintas vicemeras.

Pratybas vertinę vertintojai vieningai sutarė, kad policijos pareigūnai, medikai, priešgaisrinės ir kitos tarnybos tarpusavyje veiksmus derino tinkamai, iškelta užduotis įveikta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: