Žirgyną pavers menininkų Meka
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno rajono savivaldybę pasiekė džiugi žinia iš Lietuvos verslo paramos agentūros – Raudondvario dvaro sodybos žirgyno pastato pritaikymui meno inkubatoriaus veiklai skirta 4,6 mln. Lt.

Siekiant tęsti Raudondvario dvaro kultūrinės raiškos tradicijas, sudaryti sąlygas profesionaliojo ir mėgėjų meno kūrėjų sintezei bei kūrybiniais sugebėjimais ir talentu pagrįstos veiklos plėtotei Kauno rajono savivaldybė inicijavo projektą „Raudondvario dvaro sodybos žirgyno pastato pritaikymas meno inkubatoriaus veiklai“.

Pagrindinis projekto tikslas – Raudondvario dvaro sodybos žirgyno pastatą pritaikyti meno inkubatoriaus veiklai, sukurti palankias sąlygas menininkams kurti ir pristatyti visuomenei savo darbus, plėtoti su menu susijusius verslus.

Žirgyno pastatą pritaikius meno inkubatoriaus veiklai bus išsaugotas kultūros paveldas, sukurtos palankios sąlygos ir infrastruktūra menininkams kurti ir pristatyti visuomenei savo darbus, plėtoti su menu susijusius verslus bei sukuriant kitų „gretimų“ verslų kūrimuisi palankias sąlygas didinti kuriamą pridėtinę vertę.

Kultūros paveldo objekte į kūrybinių industrijų procesą bus įtraukiama vietos bendruomenė, formuojami jos kultūriniai poreikiai. Be to, bus sukurtas verslumo ugdymo centras meno srityje, kuris prisidės prie ekonominės-socialinės gerovės didinimo Kauno rajone.

„Žirgyną pritaikius meno inkubatoriaus reikmėms, čia galės kurtis ir kurti profesionalūs kolektyvai: muzikos, scenos, fotografijos ir kitų vaizduojamųjų menų atstovai. Planuojama, kad vienu metu jame galės reziduoti apie 20 smulkiojo ir vidutinio verslo subjektų. Svarbiausia, kad Raudondvaryje bus atgaivinta dvarų kultūra“, – sakė Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: