Donaldas Trumpas ir Melanija Trump / Fb.com archyvo nuotr.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pranešė, kad jam ir pirmajai JAV ponei Melania Trump buvo nustatytas koronavirusas ir dabar jie yra karantine. Prezidentas yra 74 metų, todėl priklauso didelei rizikos grupei susirgti COVID – 19. Šią naujieną paskelbė savo Twitter‘io paskiroje: „Mes tai išgyvensime kartu“, – rašė jis.

Tai įvyko po to, kai vienai iš artimiausių jo patarėjų Hope Hicks buvo nustatytas koronavirusas.

Hope Hickes kartu su Donaldu Trumpu keliavo į pirmuosius prezidento televizijos debatus „Air Force One“ antradienį Ohajuje su demokratų varžovu Joe Bidenu. Kai kurie debatuose dalyvavę D. Trumpo šeimos nariai buvo pastebėti nedėvintys kaukių.

Ketvirtadienio vakarą (spalio 1 dieną) telefonu skambindamas su „Fox News“ vedėju Seanu Hannity, D. Trumpas sakė, kad jie su ponia Trump „praleido daug laiko su Hope“. Hope šią savaitę keliavo į daugelį susitikimų su prezidentu, įskaitant Minesotoje įvykusį kampanijos mitingą trečiadienį.

Yra žinoma, kad D. Trumpas dažniausiai atsisakydavo dėvėti kaukes.

D. Trumpo gydytojas Šonas Konlis teigia, kad prezidentui ir pirmajai poniai šiuo metu viskas yra gerai, ir jie karantinuotis planuoja namuose, Baltuosiuose rūmuose.

Šonas Konlis savo pranešime apie situaciją sako :„Būkite tikri ir tikiuosi, kad prezidentas atsigaudamas toliau vykdys savo pareigas netrukdydamas, ir aš jus informuosiu apie būsimus įvykius“.

Baltuosiuose rūmuose kasdien yra tikrinami dirbantys, besilankantys asmenys ir visi kiti, kurie bendrauja su prezidentu.

Trumpas buvo stipriai sukritikuotas rugsėjį, kuomet jis pripažino sąmoningai sumenkinęs koronaviruso grėsmę. Po įrašytų interviu su prezidentu, šie pareiškimai buvo atspausdinti „Pullitzer“ prizo laimėtojo, žurnalisto Bobo Vudvardo knygoje.

Prezidento gydytojas Šonas Konlis ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad Trumpai „šiuo metu jaučiasi gerai ir planuoja likti savo rezidencijoje Baltuosiuose rūmuose tol, kol pasveiks.“

Ir pridėjo: „Baltųjų rūmų gydytojų komanda ir aš budriai stebime situaciją ir esu dėkingas už vienų geriausių medicinos profesionalų ir institucijų palaikymą.“

Taip pat skaitykite: Turkmenistano prezidentas – „žmogus orkestras“ ar pavojingas kraugerys?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: