© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Palestiniečių vyriausybė per 24 valandas atsistatydins, antradienį vėlai vakare paskelbė prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas), kai ginčas dėl Gazos valdymo pasiekė kritinį tašką.

Vyriausybės pareigūnai informacijos apie planuojamą vyriausybės atsistatydinimą nepatvirtino, bet pripažino, kad toks žingsnis buvo svarstomas kelis pastaruosius mėnesius, kabinetui negalint normaliai dirbti islamistų judėjimo “Hamas” kontroliuojamame Gazos Ruože.

Toks žingsnis būtų skaudus smūgis pernai balandį pasirašytam palestiniečių vienybės susitarimui, kuriuo siekta užbaigti septynerius metus trukusią kruviną nesantaiką tarp M.Abbaso judėjimo “Fatah” ir jo varžovo “Hamas”.

“Per 24 valandas palestiniečių vyriausybė atsistatydins”, – pareiškė M.Abbasas “Fatah” Revoliucinės tarybos nariams.

Šiuos prezidento žodžius citavo keli aukšto rango pareigūnai, dalyvavę tame susitikime, kuris antradienį vakare įvyko Vakarų Kranto Ramalos mieste.

“Hamas” Gazą valdė septynerius metus, tačiau pernai birželį jo administracija atsistatydino, kai buvo prisaikdinta konsensuso pagrindu sudaryta vyriausybė, kuri įsikūrusi Ramaloje.

Nepriklausomų technokratų vyriausybės sudėčiai pritarė tiek “Fatah”, tiek “Hamas”. Jai buvo suteikti įgaliojimai valdyti ir Vakarų Krantą, ir Gazos Ruožą, kuriuose septynerius metus dirbo atskiros administracijos.

Tačiau faktiškai naujajai vyriausybei nepavyko įtvirtinti savo valdžios Gazoje, kurią smarkiai nuniokojo pernai vasarą vykęs 50 dienų karas su Izraeliu ir kurią de facto tebevaldo “Hamas”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: