Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Naujasis Tarptautinio Raudonojo Kryžiaus komiteto (TRKK) vadovas pirmadienį nuvyks į Damaską, kur kitą dieną susitiks su Sirijos prezidentu Basharu al Assadu (Bašaru Asadu), pranešė jo biuras.

“Peteris Maureris (Pėteris Maureris) šiandien (pirmadienį) atvyksta į Siriją trijų dienų vizito – pirmojo nuo liepos 1 dienos, kai jis pradėjo eiti (TRKK) prezidento pareigas”, – sakoma TRKK pranešime, kuriame priduriama, kad P.Maureris susitiks su B.al Assadu, užsienio reikalų ministru Walidu Muallemu (Validu Mualemu) ir keliais kitais Sirijos ministrais.

Savo vizito metu P.Maureris “aptars neatidėliotinus humanitarinius klausimus”, nurodoma pranešime.

“Tokiu metu, kai vis daugiau civilių gyventojų patiria nežmonišką smurtą, nepaprastai svarbu, kad mums ir Sirijos Arabų Raudonajam Pusmėnuliui pavyktų apčiuopiamai padidinti mūsų humanitarinę reakciją, – pareiškime sako P.Maureris. – Gyvybiškai svarbu, kad pasinaudotume tuo, kas jau pasiekta (Sirijos) teritorijoje”.

Derybų metu didžiausias dėmesys bus skiriamas prastėjančiai humanitarinei situacijai Sirijoje, taip pat – sunkumams, su kuriais susiduria TRKK ir Raudonasis Pusmėnulis, bandydami pasiekti ginkluoto konflikto veikiamus žmones, nurodė TRKK.

Nors krizės mastas didėja, Sirijos pareigūnai kol kas taiko griežtus suvaržymus pagalbos agentūrų veiklai ir atmeta raginimus nustatyti humanitarinį koridorių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: