Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka kviečia dalyvauti projekte „Jaunimo teatro akademija“. „Jaunimo teatro akademija“ – tai interaktyvus ir kūrybingas, kultūrinis-edukacinis teatro ir žurnalistikos projektas, skirtas 12–18 m. jaunimui.

Užsiėmimų metu jaunimas ugdys teatrinės raiškos įgūdžius, įsitraukdamas į įvairias kūrybines užduotis, dramos pratimus, improvizacijas, rolių žaidimus, psichoterapines praktikas, judesio ir viešojo kalbėjimo technikas. O taip pat – kultūrinės, teatro žurnalistikos įgūdžius, rašydamas dramaturginius ir teatro kritikos tekstus. Projekto metu planuojama spektaklio peržiūra, edukacinė programa ir ekskursija po Kauno miesto kamerinį teatrą.

Projekto pabaigoje bus pristatytas interaktyvus, socialiniu „Playback“ teatro metodu besiremiantis jaunimo performansas (spektaklis), o 10 geriausių teatro recenzijų / pjesių bus publikuojamos projekto svetainėje www.teatroakademija.lt bei partnerio „Kauno žinios“ portale.

„Jaunimo teatro akademijos“ užsiėmimai vyks bibliotekos Jaunimo, meno ir muzikos skyriuje trečiadieniais 16.30 val.

Pirmasis užsiėmimas – jau rugsėjo 20 d. Kviečiame registruotis į „Jaunimo teatro akademiją“ telefonu (8 37) 22 04 61 arba el. paštu jaunimas@kaunas.mvb.lt.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: