FIBA 2023 Pasaulio krepšinio čempionato favoritai_ ar laukia eilinis JAV triumfas

Krepšinio pasaulis su nekantrumu laukia FIBA 2023 Pasaulio krepšinio čempionato. Pasaulio taurės turnyrai atneša neįtikėtinus momentus ir leidžia geriausioms pasaulio rinktinėms pasimatuoti jėgomis. Artėjant čempionatui, krepšinio entuziastai ir analitikai nekantriniai spėlioja ar JAV, turinti ilgą pergalių istoriją, pratęs savo dominavimą, ar visgi šių krepšinio grandų vėl laukia nesėkmė, panaši į skaudų pralaimėjimą 2019 FIBA Pasaulio krepšinio čempionate. Apžvelkime, kokie yra realūs JAV rinktinės šansai ir kas jiems gali pakišti koją.

Kodėl JAV yra istoriškai laikomi favoritais?

JAV krepšinio rinktinės dominavimas prasidėjo dar 20-ame amžiuje, kai JAV rinktinė demonstruodavo itin stabilų aukščiausio lygio žaidimą olimpinėse žaidynėse ir kituose tarptautiniuose turnyruose. Tradicija tęsiama ir 21-ame amžiuje – JAV rinktinė, kuri dažniausiai būna sudaryta iš NBA žvaigždžių, dažnai nustelbia varžovus savo meistriškumu, greičiu ir individualiais sugebėjimais.

Vieni iš kertinių pranašumų yra Amerikos krepšinio infrastruktūra, naudojami mokymo metodai ir didelės investicijos į jaunimą. Dėl šių priežasčių JAV nuolat augina naujas talentų kartas ir yra viena iš stipriausių, stabiliausių ir labiausiai bijomų komandų tarptautiniuose turnyruose.

Keletas įdomių faktų apie JAV pasirodymus FIBA Pasaulio krepšinio čempionatuose:

  • Nuo 1950 m. JAV rinktinė dalyvauja kiekviename FIBA Pasaulio taurės turnyre ir yra iškovojusi 12 medalių iš 19 galimų;
  • 1954 m. JAV krepšinio komanda iškovojo pirmąjį aukso medalį FIBA Pasaulio taurės varžybose;
  • Per visą dalyvavimo FIBA Pasaulio taurės turnyruose laikotarpį, JAV krepšinio rinktinė iš viso iškovojo penkis aukso, tris sidabro ir keturis bronzos medalius.

Ar tikrai laukia eilinis JAV triumfas?

Nepaisant skaudaus pralaimėjimo 2019 m., JAV komanda išlieka pagrindine pretendente iškovoti pergalę turnyre, remiantis 7bet.

Vis dėlto tikimasi, kad jie šiais metais susidurs su itin grėsminga konkurencija. Todėl, jei jų pasirodymas neatitiks aukščiausio standarto, antrasis iš eilės nusivylimas FIBA Pasaulio čempionate nustebins nebe taip.

Pažymėtina, kad šių metų pasaulio čempionate grėsmingą iššūkį JAV meta šios komandos: Prancūzija, Ispanija, Kanada ir Vokietija.

Kas gali JAV rinktinei pakišti koją?

Per paskutinį JAV dalyvavimą FIBA Pasaulio taurės turnyre ji užėmė žemiausią vietą iš visų 18 tarptautinių turnyrų, kuriuose dalyvavo. Buvo tikimasi, kad šiemet Amerika suburs itin stiprią komandą ir bus alkana atgauti šlovę.

Nepaisant didelių dedamų vilčių, visus nustebino rinktinės žaidėjų pasirinkimas. Šiais metais JAV atstovaujantys krepšininkai nepasižymi brandžia patirtimi ar amžiumi ir labiau primena jaunimo, o ne pagrindinę rinktinę. Kodėl?

  • Iš 12 JAV rinktinės narių nė vienas neturi patirties atstovaujant šaliai vyrų rinktinėje. Tai pirmasis atvejis, kai JAV nacionalinė rinktinė suformuota iš NBA žaidėjų, kurie nėra dalyvavę vyresniojo lygmens tarptautinėse varžybose;
  • Tai taip pat pirmas atvejis istorijoje, kai nė vienas JAV rinktinės žaidėjas nebuvo išrinktas į “All-NBA” komandą praėjusį sezoną;

Taigi, ne itin įspūdinga rinktinės sudėtis ir sėkminga dalies rinktinių kartų kaita tarptautinėje scenoje gali sukelti JAV rinktinei nemažai iššukių siekiant susigrąžinti aukso medalius.

Partnerio turinys

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: