Organizatorių archyvo nuotr.

Ilgą laiką Lietuvos čempionato rungtynėse pirmavusi Klaipėdos „Baltija“ neišsaugojo turėto pranašumo, tačiau po pratęsimo ir Eimanto Noreikos įvarčio svečiuose 4:3 (3:2, 0:0, 0:1, 1:0) palaužė legionieriais pasistiprinusią Kaunas Hockey“ komandą bei atsirevanšavo už Klaipėdoje praėjusių metų spalio mėnesį patirtą pralaimėjimą.

Beveik visi rungtynių įvarčiai buvo pelnyti pirmame kėlinyje. Ketvirtą kėlinio minutę „Kaunas Hockey“ žaidėjas Petras Nausėda sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o Andrius Židkovas (5:34, rez. perd. Eimantas Noreika) išnaudojo kiekybinę persvarą ir išvedė „Baltiją“ į priekį – 1:0.

Visgi persvaros svečiams ilgai išlaikyti nepavyko ir jau po minutės Dovydas Streckis (6:39, rez. perd. Dmitrijus Babičius) rezultatą išlygino (1:1).

Netrukus taisykles pažeidė A.Židkovas, tačiau kauniečiai ne tik nepasinaudojo vieno žaidėjo pranašumu, tačiau Ilja Lašinas pats sėdo ant nubaustųjų žaidėjų suolelio, o 10 baudos minučių užsidirbo ir P.Nausėda.

Keturiese prieš keturis žaidusi „Baltija“ po Michailo Jevstignejevo (9:09, rez. perd. E.Noreika) tikslaus smūgio vėl susigrąžino minimalų pranašumą, o dar po septynių minučių Romanas Šalajevas (16:36, rez. perd. A.Židkovas ir M.Jevstignejevas) skirtumą padvigubino – 3:1.

12

Organizatorių archyvo nuotr.

Pačioje kėlinio pabaigoje Kauno klubo deficitą iki minimumo sumažino Dmitrijus Prokopenkovas (19:29, rez. perd. D.Beliakovas ir I.Lašinas).

Vėliau komandos per 38 sužaistas minutes pasižymėjo tik baudos minutėmis, tačiau likus žaisti 1 min. 53 sek. rezultatą išlyginti pavyko Dmitrijui Beliakovui (58:07, rez. perd. D.Prokopenkovas ir I.Lašinas) ir komandos žaidė pratęsimą.

Jame suspindėjo E.Noreika (63:04, rez. perd. Michailas Jevstignejevas), kurio įvartis padovanojo „Baltijai“ sunkią pergalę.

Visas rungtynes „Baltijos“ vartus gynė Maksimas Ponomarenko, o „Kaunas Hockey“ – Lukas Jakšys.

Klaipėdiečiai atliko 32 (17, 8, 7, 0) smūgius į vartus, tuo tarpu kauniečiai – 28 (6, 8, 14, 0).

13

Organizatorių archyvo nuotr.

Tai buvo jau antrosios šių komandų tarpusavio rungtynės. Sezonui tik prasidėjus „Baltija“ namuose kauniečiams pralaimėjo rezultatu 3:5.

„Baltija“ per 11 rungtynių yra iškovojusi 19 taškų ir po šio susitikimo pakilo į trečią turnyrinės lentelės vietą, tačiau tiek pat taškų turintys Vilniaus „Hockey Punks“ ledo ritulininkai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau. „Kaunas Hockey“ per 12 rungtynių yra iškovoję 21 tašką ir žengia antroje pozicijoje.

Kitas rungtynes „Baltija“ žais sausio 13-ą dieną Elektrėnuose su vietos „Energija“, o „Kaunas Hockey“ tą pačią dieną susikaus su „Rokiškiu“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: