John Legend ir Chris Martin / Instagram archyvo nuotr.

Visuomenei vis labiau vengiant bet kokio socialinio kontakto šios koronaviruso pandemijos metu, muzikantai keliasi į socialinius tinklus tam, kad atliktų savo kūrinius, kurių gali klausytis visi norintys tiesioginių transliacijų metu.

John‘as Legend‘as ir Coldplay stengiasi malšinti žmonijos patiriamą stresą dėl atsiribojimo nuo socialinių veiksmų, kadangi daugelis yra priversti likti namie dėl viruso keliamos grėsmės. Coldplay lyderis Chris‘as Martin‘as pirmadienį pranešė, kad „Instagram“ gyvos transliacijos metu atliks keletą kūrinių. „Sveiki visi. Tikiuosi, kad jūs ir jūsų šeimos nariai – saugūs ir sveiki. Jei kas nors norėtų pabendrauti ir paklausyti muzikos, Coldplay „Instagram“ paskyroje darysiu tiesioginę transliaciją“, „Twitter“ įrašu pasidalijo Martin‘as, pridėdamas grotažymę #TogetherAtHome.

Tuo metu John‘as Legend‘as taip pat pasinaudojo platforma „Twitter“, kad išreikštų savo palaikymą kolegos idėjai, ir taipogi nusprendė prisijungti prie šio sumanymo. „Mano draugas Chris‘as Martin‘as namie šiandien atliko mielą nediduką koncertą. Tokį patį ryt, 1 valandą popiet, atliksiu ir aš. Iki greito pasimatymo. Pamėginsime tai išgyventi visi kartu! #TogetherAtHome“, savo sekėjams rašė J. Legend‘as, pridurdamas, kad jis atliks transliacijos žiūrovų pageidaujamas dainas. Nekantraudamas tęsti žmonių vienybę per muziką šiuo sunkiu laikotarpiu, jis taip pat sekėjų klausė, kuriems kitiems atlikėjams jis turėtų perduoti šią estafetę.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Coldplay?☀️ (@coldplay) on

Jau beveik 170000 žmonių pasaulyje buvo paliesti koronaviruso, kuris nusinešė daugiau nei pusseptinto tūkstančio gyvybių, ir šie skaičiai kasdien vis auga.

Sekmadienio koncertas tuščioje Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje savo netikėta forma ir stipriomis emocijomis buvo ypatingas Jurgai, jos grupei ir tūkstančiams žiūrovų savo namuose. Vos per kelias dienas nuo tada, kai visoje Lietuvoje dėl koronaviruso prevencijos buvo atšaukti renginiai, suorganizuotas visuomenei padrąsinti skirtas koncertas „Nebijok“ sulaukė didžiulio dėmesio.

Jurga / Miglės Meškauskaitės nuotr.

Tiesioginę Jurgos pasirodymo transliaciją internetu Lietuvoje ir kitose šalyse stebėjo per 40 tūkstančių žiūrovų. Koncerte nuskambėjo pačios naujausios Jurgos dainos ir keli rečiau atliekami kūriniai. Prieš dainą „Instrukciją“ Jurga metė iššūkį „plauk rankas su daina“, o savo žymiausią hitą „Nebijok“ paskyrė medikams.

Mintis surengti pasirodymą be žiūrovų ir jį transliuoti internetu Jurgai kilo atšaukus ir į vėlesnes datas perkėlus jos pavasario turo pasirodymus. Koncertas suorganizuotas visiškai nemokamai, bendraminčiams išreiškus palaikymą idėjai. Šv. Kotrynos bažnyčia Vilniuje padovanojo pasirodymui savo patalpas, o šviesos, garso ir filmavimo paslaugų įmonės „Šviesiai garsiai“, Jurgis Stasikėlis ir „Dazzle MEDIA“ – neatlygintinai suteikė visą reikalingą įrangą. Laikantis koronaviruso prevencijos rekomendacijų, klausytojai į koncertą patekti negalėjo.

Taip pat skaitykite: Didėja pasaulinių įžimybių užsikrėtusių korona virusu skaičius

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: