Briusas Veinas ir Tonis Starkas yra komiksų milijardieriai, turintys didžiules kompanijas … bet kuris iš jų turtingesnis: Betmenas ar Geležinis žmogus?

Pagal „Marvel“ ir „DC Comics“ logiką superherojumi gali tapti ir neturėdamas supergalių. Kartais pakanka milijardų banko sąskaitoje. Betmenas ir Geležinis žmogus yra ne tik garsiausi komiksų herojai, bet ir didžiausi turtuoliai. Tonio Starko ir Briuso Veino turtas per daugelį metų jiems padėjo ne kartą, nes vien valios ir didvyriškumo neužtenka. Būti Geležiniu žmogumi ar Betmenu kainuoja kur kas daugiau.

Kadangi nei vienas iš jų neturi supergalių, jie panaudoja pinigus, kad paverstų save šarvuotais kariais. Bet kuris milijardierius turi didesnę banko sąskaitą? Pakalbėkime apie skaičius.

Dėl „Marvel“ kino visatos pasaulis dabar žino, kad Tonis yra puikus įpėdinis Hovardo Starko technologiniam gigantui. Tą patį galima pasakyti apie Briusą Veiną, de facto imperijos įpėdinį, pradedant būstu ir transportu, baigiant karinėmis sutartimis. Stebėtinai panašios situacijos, abu praturtėjo dėka didelių palikimų. Bet veikėjus unikaliais paverčia tai, ką jie daro, kad padidintų ar iššvaistytų tą turtą. Nors šie personažai išgalvoti, jų gyvenimo stilius ir įpročiai yra puikiai išanalizuoti, kad padėtų įžvelgti turtingesnį tinkantį superherojų.

„Forbes Fictional 15“ sąrašas buvo surinktas norint įvertinti turtingiausius kada nors sukurtus personažus. Nors sąrašas nebūtinai laikomas „kanonu“, Tonis Starkas užima 4 vietą su 12,4 milijardo dolerių, o Briusas Veinsas – 6 vietą su niekingais 9,2 milijardo dolerių. Milijonai, išleisti Betmeno kostiumams, automobiliams ir kiekvienam kitam Betmeno įtaisui, nėra ir negali būti pajuokos objektais, tačiau Briusas neatlaiko konkurencijos prieš poną Starką. Lamborghini automobiliai, dvarai Malibu ir begalės specializuotų Geležinio žmogaus kostiumo variantų Betmano šarvus priverčia atrodyti kaip Helovino kostiumus (tik skiriasi kainų etiketė).

Skaičiai tikrai nemeluoja. Tačiau geresnis supratimas apie veikėjus padės paaiškinti, kodėl „Stark Industries“ visada klestės, o „Wayne Enterprises“ išliks nepakitę. Tonis Starkas yra Geležinis žmogus. Visi „Marvel“ kino visatos atstovai tai žino jau dešimtmečius. Tiesą sakant, jo plačiai žinomas technologinis talentingumas yra tai, kas ir padarė jį superherojumi. Tas technologinis blizgesys skatina jo, kaip superherojaus, išdaigas ir skatina korporaciją klestėti. Kai T. Starkas išranda naują technologiją, suprantama, kad ji bus užpatentuota, o galiausiai parduota daugiausiai siūlantiems.

Kai kurie iš šių išradimų gali nepavykti (Pavyzdžiui, Ultronas….), tačiau kiti išsivysto iš paprasto dirbtinio intelekto pavadintu Džarvis į stebuklą, kuris tampa Vizija. Tonis išrado savo kostiumą, jam galią suteikiantį reaktorių ir daugelį kitų įrenginių bei naujovių, iš kurių jo įmonė gali semtis beveik neribotų pajamų. Tonis Starkas yra ne tik sėkmingas ir nepamirštamas superherojus, bet ir puikus verslininkas. To negalima pasakyti apie jo tamsesnį „DC“ partnerį.

Briusas Veinas retai parodo tokį didelį susidomėjimą verslu. Jis paprastai būna tik labdaros dalyviu ir mieliau siunčia patikimą įgaliotinį į verslo susitikimus, nei dalyvauja pats. Bet dvipusė Betmano asmenybė yra vienas įdomiausių personažo aspektų. Jei Briusas nebūtų skatinamas liokajaus ir įtėvo Alfredo, dažnai prarastų susidomėjimą Briuso Veino tapatybės išlaikymu. Tačiau daugeliu atvejų „Wayne Enterprises“ buvo vienintelis dalykas, kuris išgelbėjo Gotamą nuo sunaikinimo. Kai Briusas panaudoja savo įmonės lėšas, greičiausiai išleidžia pinigus ligoninėms, vaikų namams ir pažeidžiamiausių Gotamo piliečių gyvenimo gerinimui.

Tonis Starkas tikrai ne godus, nes yra išprusęs versle ir orientuotas į pelną, tačiau tai negalėtų būti toliau nuo Betmeno norų. Jei jis sugalvos naują priešnuodį Džokerio serumui ar Kaliausės baimės toksinui išgydyti, jis tikrai jo nepatentuos, nebent tai sustabdytų tiesioginę grėsmę. Jis laikys tai paslaptyje ir naudos tik prireikus. Jei jis praneš savo priešams, kad perprato vieną iš jų mirtinų spąstų, jie tiesiog sugalvos kitą. Tonis Starkas gali praleisti laiką tyrinėdamas ir plėtodamas savo išradimus praktiškesniems tikslams, kurie galėtų padėti paprastam žmogui. Betmenas neturi prabangos perduoti darbų kitiems darbuotojams, nes jiems tikrai kiltų klausimų.

Jeigu paskaičiuotume, Tonio Starko Geležinio žmogaus kostiumų ir technologinių stebuklų gausa neabejotinai atsveria Briuso Veino ginklus ir „Betmobilius“. Taip jau nutinka, kai išradinėji naujoves, o ne ištisas naktis praleidi būdamas kaukėtu „baudėju“. Svarbu tai, kad tiek Betmenas, tiek Geležinis žmogus naudoja savo didžiulius išgalvotus turtus, kad padėtų pasauliams, kuriuose gyvena… o komiksų gerbėjai nuo to taip pat praturtėja. Bet tikrai ne tiek, kiek Tonis Starkas ar Briusas Veinas.

Taip pat skaitykite: Komiksais paremtuose filmuose netrukus gali nelikti baltataodžių vyrų superherojų?

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: