Kalėjimo bėglys Rédoine Faïd

Rédoine Faïd – prancūzų gangsteris ir kalėjimo bėglys 2013 metais buvo laikomas labiausiai ieškomu nusikaltėliu visoje Prancūzijoje. Tais metais jis pirmą kartą pabėgo iš kalėjimo, o praėjus penkeriems metams, šių metų liepos 1 dieną, jis tai pakartojo ir jau antrą kartą pabėgo iš įkalinimo įstaigos.

2013 metais, balandžio 13 dienos rytą jis pabėgo iš Šiaurės Prancūzijoje esančio Sequedin kalėjimo. Tuomet jis sprogmenų pagalba susprogdino penkias kalėjimo duris ir pabėgo automibiliu, kurį vėliau sudegino. Tą pačią dieną buvo išduotas visos Europos orderis suimti šį asmenį, tačiau tai padaryti pavyko tik po daugiau nei mėnesio. 2013 m. gegužės 29 d. Faid buvo suimtas B&B viešbučiuose Pontault-Combault, Seine-et-Marne, Prancūzijoje. Interpolas teigė, kad kalinys bandė gauti suklastotus dokumentus, kad pasiektų Izraelį, tačiau, laimei, to padaryti jam nepavyko.

Istorija pasikartojo po penkerių metų, 2018 metų liepos 1 dieną. Šį kartą Rédoine Faïd kalėjo netoli Paryžiaus esančiame Réau kalėjime. Tik šį kartą pabėgimo scenarijus priminė tikrą veiksmo filmą.

Prieš vidurdienį kalėjimo kieme nusileido sraigtasparnis, kuris kartu su pilotu buvo pavogtas ir netoliese esančio aerodromo. Pilotui buvo grasinama ginklu, todėl šis privalėjo dalyvauti tokioje operacijoje. Tuo metu lankytojų kambaryje Faid kalbėjo su savo broliu ir niekam nekėlė jokių įtarimų. Naudodamiesi dūmų bombomis du Faido bendrininkai įsilaužė į lankytojų kambarį, iš kurio ir buvo paimtas nusikaltėlis. Trečiasis benrininkas kieme nukreipė apsaugos ir kitų kalinių dėmesį. Visa tai įvyko akimirksniu ir sraigtasparnis pakilo iš kalėjimo teritorijos kartu su nusikaltėliu bei jo bendrininkais.

Vėliau sraigtasparnis buvo rastas netoli Charles de Gaulle oro uosto. Manoma, kad nusikaltėlis pabėgo automobiliu kartu su trimis savo benrininkais. Teigiama, kad lėktuvo pilotas buvo paleistas nesužalotas, tačiau patyręs didžiulį šoką.

Faidui buvo skirta 25 metų laisvės atėmimo bausmė už policininko nužudymą. Tačiau jam jau du kartus pavyko pabėgti iš įkalinimo įstaigos.

Prancūzijos teisingumo ministrė Nicole Belloubet, kuris sekmadienį vakarą nuvyko į Sud-Francilien kalėjimą Réau, pavadino šį pabėgimą „įspūdingu“. „Tai buvo nepaprastai gerai parengtas komandinis projektas, kuris galėjo naudoti dronus, kad iš anksto apžiūrėtų plotą“ – sakė ji. Laimei, pabėgimo metu niekas nebuvo sužeistas.

straigtasparnis

Policija praneša, kad Faid iš sraigtasparnio persėdo į juodą „Renault Megane“ automobilį, kuris nuvažiavo A1 greitkelio link. Šis automobilis vėliau buvo rastas sudegintas prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje Aulnay-sous-Bois, Paryžiaus priemiestyje.

Pareigūnai įtraria, kad Faid gali apsimesti žydu ir bandyti patekti į Artimuosius Rytus. Nusikaltėlis, būdamas 20 metų, mokėsi kartu su Izraelio kareiviais, išmoko hebrajų kalbos, todėl jam gali būt nesunku patekti į Rytų šalis. Izraelis yra populiari šalis tiems, kurie pabėgo nuo teisingumo Prancūzijoje, todėl Faii gali bandyti grįžti ten.

Faïd įkvėpė apie JAV kriminalinių autoritetų gyvenimą pasakojantys filmai, tokie kaip „Scarface“, „Reservoir Dogs“ ir „Heat“. Jis taip pat buvo palygintas su prancūzų banko plėšiku ir serijiniu kalėjimo bėgliu Jacques Mesrine (1936-1979 m.), Mesrine netgi buvo apibūdintas kaip vienas iš jo didvyrių. Rédoine Faïd netgi yra parašęs knygą apie nusikalstamo pasaulio ypatumus.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: