Organizatorių archyvo nuotr.

Jau šį penktadienį Islandijos gatvėje iškils ledo skulptūra „Bjork“. Tai bus oficiali pilietinės iniciatyvos išaugusios į vienos dienos gatvės festivalį „Ačiū Tau, Islandija“ pradžia.

„Vilniuje jau yra skulptūra skirta Frank Zappos pagerbimui, dabar nors ir tik dešimčiai valandų čia atsiras garsiausios islandų dainininkės Bjork siluetas“, – pasakoja „Ačiū Tau, Islandija“ idėjos autorius ir renginio prodiuseris Mantas Titas Urbonas.

Bjork skulptūros autorius – menininkas Paulius Orlovas iš „Ledo meistrų“. Jis jau yra kūręs ledo skulptūras su žinomų žmonių atvaizdais, tačiau kokia tai bus skulptūra šįkart – visu ūgiu ar biustas – kūrėjas neišduoda ir kviečia pavakare po darbų ateiti į Islandijos gatvę, pamatyti savo akimis bei įsiamžinti. Juk po vidurnakčio šio kūrinio jau nebeliks.

„Ačiū Tau, Islandija“ organizatoriai šį penktadienį vienai parai užtvers transporto eismą Islandijos gatvėje, kur, žinoma, bus ne tik atidengta ledinė Bjork, tačiau vyks ir daug kitų neįprastų pramogų: gatvės futbolas ant žalios žolės viduryje Islandijos gatvės, vikingo testas ir kitos istorinės atrakcijos, Šiaurės turgus, gatvės barų dešrainių konkursas, protmūšis apie Islandiją su Vytaru Radzevičiumi ir kt.

Ant pagrindinės renginio scenos, kuri užtvers Islandijos gatvės įvažiavimą vyks dvi diskusijos. Viena jų aptars lietuvių šiaurietiškumą, o kita palies šiuo metu karštą alkoholio ribojimo įstatymo temą, įdėmiau panagrinėjant islandų praktiką.

Galiausiai gatvės festivalį uždarys svajingos islandų grupės „Valdimar“ koncertas. Tuomet visi garsiai sušuks „ačiū“ Islandijai. Islandija pirmoji pripažino Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą ir už tai lietuviai kasmet dėkoja prieš pat islandų nepriklausomybės dieną (birželio 17 d.) sukurdami ypatingą šventę Vilniuje. Renginį pristato televizija „LRT Kultūra“.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: