Kandidatą į Toronto merus Anthony Furey pasiekė skandalas, kuomet jo kampanijos papublikuoti vaizdai sukėlę įtarimą, kad fotografijų sukūrimui kampanija panaudojusi dirbtinį intelektą.

Anthony Furey, buvęs „Toronto Sun“ apžvalgininkas, pretenduoja tapti Toronto meru birželio 26 d. vyksiančiuose rinkimuose. Kandidatas savo konservatyvioje platformoje siekia, kad palapinių stovyklose atsirastų daugiau budinčių policijos pareigūnų, panaikinti dviračių takus ir atsisakyti žalos mažinimo programos. Visgi, Anthony Furey platformoje nėra nieko užsimenama apie panaudotą dirbtinį intelektą.

Panašu, kad kampanija panaudojusi dirbtinį intelektą, kad sukurtų netikrus žmonių vaizdus Toronto gatvėse. Anthony Furey platformoje yra keli išpublikuoti vaizdai, kurie puikiai atskleidžia dirbtinio intelekto panaudojimą.

Pavyzdžiui, viename paveikslėlyje vaizduojama miglota, prieblandos scena, kai iš pažiūros stovi žmonės neryškiais veidais ir keistai sėdi, stovi arba klupo šalia neapsakomo dviejų aukštų pastato. Kai kuriose iliustracijose matomos šmėklos, iš kurių sunku nuspręsti, ar ten turi būti žmogus, ar ne. Atrodo, kad vieno žmogaus viršutinė kūno pusė nyksta.

Anthony Furey kampanija.

Kiti vaizdai taip pat turi keistų formų, apšvietimo, kurie atrodo kaip sukurti dirbtinio intelekto. Fotografijoje, kurioje pavaizduota palapinių stovyklavietė, tačiau ši fotografija visiškai neprimena tikrosios stovyklavietės Toronto Trinity Bellwoods parke.

Furey kampanija daugiausia dėmesio skiriama skirtingam gyvenimo kokybės problemoms, tačiau jis labai piktas dėl dviračių takų, kurie, jo teigimu, sukelia pūstis ir kenkia mažoms įmonėms. Kalbant apie benamystę, kuria jis vadina „maru“, Furey nori priverstinai panaikinti palapinių stovyklą, sakydamas: „stovyklos, kurios užvaldė per daug mūsų parkų, neturi leisti tęstis“. Jo platformoje neminimas joks būdas padėti žmonėms gauti nuolatinį būstą – geriausias būdas sumažinti benamių skaičių, padidinti policijos patrulių skaičių.

Anthony Furey kampanija.

Nors patys kandidatai visame pasaulyje kritikuoja ir yra priėmę šį abejotiną požiūrį, kurstydami, kad dirbtinis intelektas naudojamas dezinformacijai skleisti ir tikrai iškreipti tikrosios žmonių suvokimą. Anthony Furey platformoje esantys vaizdai stebina tuo, kad juose yra labai lengvai pastebimų klaidų ir  kyla klausimas, ar jo manymu niekas nesusimąsto ir nepastebi, ar Furey mano, kad tipiškas Toronto gyventojas iš tikrųjų turi tris rankas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: