Nelly Furtado / Organizatorių archyvo nuotr.

Amžiaus pradžioje Nelly Furtado singlai ir albumai karaliavo radijo stotyse, o vaizdo klipai nuolatos sukosi per MTV kanalą. Spalį sueina lygiai 17 m. nuo pirmojo netrukus Kaune koncertuosiančios Kanados atlikėjos albumo išleidimo.

Iš viso N. Furtado yra išleidusi šešis studijinius albumus. Paskutinysis iš jų „Ride“ pasirodė dar šiemet. Pirmąjį pripažinimą ir „Grammy“ statulėlę už geriausią moterišką vokalą ji pelnė po albumo „Whoa Nelly“ išleidimo 2000 m. spalį. Jaunutė mėlynakė Kanados dainų kūrėja iškart šovė į topų viršūnes, sulaukė muzikos mylėtojų ir kritikų teigiamų įvertinimų.

Studijoje praleidome beveik 18 mėnesių. Su „Track&Field“ prodiuseriais dirbome kone kasdien, turėjome laiko pritaikyti įdomesnius ritmus ir melodijas. Buvo įdomu viską atlikti gyvai, bet tada maniau, kad dainos geriausiai skamba klubo aplinkoje“, – apie pirmą albumą kalbėjo atlikėja.

Singlai „I‘m like a bird“ ir „Turn off the light“ tapo vienomis populiariausių 2001 m. dainomis. Po trejų metų puikiai įvertintas ir antrasis jos albumas „Folklore“, kuriame buvo 2004 m. Europos futbolo čempionato himnas „Força“ bei kritikų išgirtas kūrinys „Powerless (Say What You Want)“.

Loose“: chemija su Timbaland ir populiarumo pikas

Nors N. Furtado karjera klostėsi gana sėkmingai, tačiau tikrą proveržį ji padarė kartu su hiphopo prodiuseriu Timbalandu. 2006 m. išleistas trečiasis jos albumas „Loose“. Tuo metu albumus išleido ir kitos scenos superžvaigždės Justinas Timberlakas, Beyonce, didžiojoje scenoje debiutavo kantri muzikos atlikėjos Taylor Swift ir Carrie Underwood, tačiau tai nesutrukdė N. Furtado studijiniam darbui patekti tarp geriausiai tuo metu perkamų albumų. „Loose“ juntama ryški hiphopo įtaka, dainos tapo ritmingesnės.

Kūriniai „Promiscuous“ ir „Maneater“ galutinai pakeitė N. Furtado, kuri iki tol buvo žinoma kaip nuoširdžių, melancholiškų dainų autorė, įvaizdį. Atlikėja atskleidė savo moteriškumą ir žavesį, jos įvaizdis tapo atviresnis ir seksualesnis, dainų tekstai tapo labiau provokuojantys. Muzikos kritikai sako, kad albumo sėkmę lėmė kanadietės ir hiphopo superžvaigždės Timbaland magiška chemija, kuri parodė, kad abu muzikos kūrėjai yra daug universalesni, nei iki šiol manė jų gerbėjai.

Norėjau išleisti popalbumą ir parodyti, kad mano muzika gali būti priimtina platesnei auditorijai. Mes su Timbaland sukūrėme kažką naujo. Džiaugiuosi, kad mūsų chemija iš įrašų studijos persikėlė ir į dainas. Buvo džiugu matyti, koks svarbus albumas tapo kai kuriems mano klausytojams“, – prisiminė N. Furtado, kurios singlai tuo metu karaliavo daugelio šalių topuose.

Albumas šešis mėnesius buvo įrašinėjamas Majamyje. Kaip teigė pati atlikėja, šis laikotarpis jai buvo labai įdomus, bet ir nelengvas, nes dienomis ji rūpinosi tuo metu dvejų metų dar neturinčia dukrele, o vakarais iki paryčių dirbdavo studijoje. Po albumo išleidimo Nelly ir Timbaland surengė nemažai bendrų pasirodymų, bet jų draugystė ir chemija baigėsi… pykčiais.

Mes pykomės, riejomės dėl tam tikrų teisinių dalykų, kurių nebuvome anksčiau sutarę. Mūsų chemija pamažu išgaravo, kurį laiką net nebendravome, aš nedalyvavau jo vestuvėse. Visgi dabar viskas yra gerai, mes esame puikūs draugai“, – teigė dainininkė.

Po itin sėkmingo albumo N. Furtado ėmėsi netikėto žingsnio – išleido albumą ispanų kalba. Darbas pavadinimu „Mi plan“ net gavo „Latin Grammy“ apdovanojimą. Ji tapo pirmąja Kanados ir JAV dainininke, laimėjusia šią statulėlę. 2012 m. pasirodė kitas albumas „The Spirit Indestructible“, su kuriuo atlikėja leidosi į koncertinį turą. Šių metų kovą išleistas šeštas studijinis darbas „Ride“, o debiutiniu singlu tapo daina „Pipe Dream“.

Visos geriausios N. Furtado albumų dainos spalio 24 d. nuskambės pirmame ir vieninteliame jos koncerte Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: