Nikita2706 Wikimedia comons CC BY-SA 3.0 nuotr.

Kėdainių rajone sustabdę krovininį automobilį su nelegaliomis cigaretėmis, vėliau Kauno rajone pasieniečiai aptiko ir jų gamybos fabriką.

Įtariama, kad beveik pusė milijono jame pagamintų pakelių buvo skirta užsienio rinkai, rašoma Valstybinės sienos apsaugos tarnybos pranešime žiniasklaidai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė, o ikiteisminį tyrimą atlieka VSAT Pagėgių pasienio rinktinės pareigūnai.

Balandžio 7 d. Kėdainių rajone VSAT Pagėgių pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių ir Varėnos komandų pasieniečiai patikrinti sustabdė krovininį automobilį „Volvo FM70“ lietuviškais registracijos ženklais. Jį vairavo 50-ies Kauno rajono gyventojas.

VSAT pareigūnai jau turėjo žinių, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas nelegalus krovinys. Automobilyje pasieniečiai aptiko 247 000 pakelių cigarečių „Prince“ be akcizo ženklų, pažymima pranešime.

Tęsdami tyrimą netoli sulaikymo vietos esančioje ir „Volvo FM70“ vairuotojui priklausančioje sodyboje VSAT pareigūnai atliko kratą. Ten buvo rasta įranga tabakui smulkinti bei džiovinti, jau susmulkintas tabakas ir kitos cigarečių gamybai reikalingos medžiagos.

Tuomet pasieniečiai atliko dar vieną kratą Kauno rajone. Čia buvo aptiktas nelegalus cigarečių gamybos fabrikas. Jame VSAT pareigūnai rado įrangą cigaretėms gaminti, jau pagamintos produkcijos bei didelį kiekį medžiagų, reikalingų tokiai neteisėtai veiklai vykdyti.

Dar vėliau kitoje Kauno rajono vietoje pasieniečiai taip pat patikrino stovėjusį krovininį automobilį „Renault 300DX“. Jo krovinių skyriuje buvo 223 595 pakeliai cigarečių su užrašais „Prince“ be akcizo ženklų ir medžiagos, skirtos rūkalų gamybai.

Visos operacijos metu VSAT pareigūnai aptiko 470 595 pakelius, įtariama, falsifikuotų cigarečių be akcizo ženklų. Viso paimto tabako ir jo gaminių kiekiai dar tikslinami. Aptikti nelegaliai pagaminti rūkalų pakeliai, įtariama, buvo skirti užsienio rinkai. Jie yra ženklinti angliškais ir daniškais užrašais, rašoma pranešime.

Teismas tenkino tyrimui vadovaujančios prokurorės prašymą sulaikytam įtariamajam Kauno rajono gyventojui skirti griežčiausią kardomąją priemonę, t. y. suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis (Baudžiamojo kodekso 199-2 straipsnio 2 d.). Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų.

ELTA (ELTA)

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: