„Rikas ir Mortis“ („Rick and Morty“) – animacinė mokslinės fantastikos komedija, skirta tik suaugusiems. Smurtas, juodas ir improvizuotas humoras, alkoholis, keisčiausi moksliniai išradimai, seksualinės fantazijos, keiksmažodžiai – tai visi bruožai rodantys, jog ši situacinė komedija („sitcom“) ne veltui „Cartoon Network“ kanale buvo rodoma naktiniu seansu.

Didelio populiarumo susilaukusi mokslinės fantastikos komedija buvo sukurta Justino Roilando ir Dano Harmono pastangomis. Šią savaitę „Adult Swim“ nutraukė ryšius su Justinu Roilandu, kuris buvo vienas iš pagrindinių populiaraus animacinio serialo „Rikas and Mortis“ kūrėjų. J. Roilandui pateikti kaltinimai dėl įtariamo smurto artimoje aplinkoje, šie kaltinimai viešai buvo paskelbt visai neseniai.

„Adult Swim“ nebedirba su Justinu Roilandu, antradienį pareiškime teigė „Adult Swim“, „Cartoon Network“ ir „Boomerang“ atstovė spaudai Mairie Moore.

2020 m. gegužę Roilandui buvo pateikti kaltinimai dėl vieno sunkaus nusikaltimo, susijusio su smurtu šeimoje bei kūno sužalojimu ir vieno sunkaus nusikaltimo, susijusio su neteisėtu laisvės atėmimu grasinant, smurtaujant bei sukčiaujant.

Justinas Roilandas / Wikimedia comonds archyvo nuotr.

Jis buvo suimtas 2020 m. rugpjūtį ir paleistas už 50 000 JAV dolerių užstatą. Tų pačių metų spalio mėn. per teismo posėdį jis nepripažino savo kaltės dėl kaltinimų, apie kuriuos šių metų sausio 12 d. pirmą kartą pranešė „NBC News“.

Roilando teisininkų komandos narys T. Edwardas Welbournas po sausio 13 d. teismo posėdžio „HuffPost“ sakė, kad „Justinas ne tik nekaltas, bet ir turime visas priežastis manyti, kad ši byla bus nutraukta, kai apygardos prokuratūra baigs kruopščiai nagrinėti įrodymus“.

Nors Roilandas įgarsina ir Ricką, ir Mortį, šaltiniai teigia, kad jo pasitraukimas neturės jokios įtakos serialui.

Roilandas taip pat prodiusuoja ir įgarsina serialus „Saulės priešingybės“ ir „Koala Man“, juos abu transliuoja „Hulu“. „HuffPost“ bandė gauti komentarą iš transliuotojo, bet jiems niekas neatsakė.

Kitas Roilando teismo posėdis numatytas balandžio 27 d.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: