Nors tatuiruotės ne visiems kelia estetinį pasigėrėjimą, tačiau jos gali tapti galingu akcentu mūsų išvaizdoje. Tatuiruotės ne vien padeda išreikšti individualumą, bet ir maskuoja įvairius išvaizdos netobulumus. Tuo yra įsitikinusi viena tatuiruočių guru iš Vietnamo bei jos gausus klientų ratas.

Odos defektus slepia piešiniais

27-erių mergina iš Vietnamo, vardu Trần Thị Bích Ngọc yra profesionali tatuiruočių specialistė, menininkė, kuri savo pašaukimą suprato dar besimokydama mokykloje. Mergina ne tik piešia dailius bei itin detalius paveikslus ant odos, bet ir sugeba juos sukurti taip, kad šie slėptų turimus randus. Šios specialistės sugebėjimai yra tikras išsigelbėjimas tiems, kurie turi varginančius kompleksus dėl įvairių randų, nudegimų ar kitų odos nelygumų ir negali pajusti pilnavertiško gyvenimo. Mergina spalvingomis ir kruopščiai nubrėžtomis tatuiruotėmis užgožia randus, likusius po operacijų, žaizdų dėmes, pigmentines dėmes. Atsakingai parenkamos spalvos, piešinio dizainas turi būti tinkamas ir idealiai susilieti su kliento odos spalva. Galutinis rezultatas toks, jog nenorimų odos trūkumų nebesimato ir klientai vėl džiaugtis gyvenimu bei nebijoti vilkėti šortų, trumpų palaidinių ir vasaros dienomis nebeslėpti kūno keliais drabužių sluoksniais. Įvairūs gyvūnų odos raštai ar skirtingų žiedų gėlės papuošia kliento odą, maskuoja bei grąžina pasitikėjimą savimi.

Viskas prasidėjo nuo mokyklos

Teatro ir Kino universitete, Menų fakultete besimokiusi Ngọc teigia, jog tatuiruotėmis susidomėjo prieš dešimtį metų, kuomet dar lavinosi vidurinėje mokykloje. Tėvus bei kitus artimuosius nustebino merginos pareiškimas, jog ji savo karjerą nori sieti su tatuiruotėmis ir piešimais. Kuomet įstojo į universitetą, būsima menininkė stengėsi nuolat leisti laisvalaikį meniškoje aplinkoje ir bendrauti su kūrybingais žmonėmis, kurie nebijo viešai parodyti savo mylimiausius hobius, veiklas, kurioms jaučia aistrą. Ngọc taip pat atsiveria, jog Vietname niekas nebuvo susidomėjęs ir juolab neturėjo piešinių ant kūno odos, todėl iš pradžių buvo sunku realizuoti savo mintis. Būtent Vietname tatuiruotės asocijuojasi su nusikalstamumu, prostitucija, kriminalinėmis grupuotėmis. Tuomet į pagalbą pasitelkė vaizdinius internete bei atidžiai nužvelgdavo kiekvieno gyvai sutiktą asmens tatuiruotes. Tačiau universitete ji sutiko kolegę, besidominčią tatuiruotėmis. Merginos susisiekė ir ėmėsi bendros veiklos. Kolegė jai parodė savo turimą prietaisą ir kitas priemones, reikalingas procedūrai atlikti. Merginos praktikavosi ir piešė ant dirbtinės odos ir kiaulės odos audinių. Ngọc pasakoja, kad jos kolegė pasiliko sofą, kurią merginos išpuošė įvairiais eskizais ir piešiniais.

 

Daugiau nei tatuiruotės

Mergina pradėjo dirbti ir tatuiruotes kurti būdama 18 metų ir nuolat išmėgindavo skirtingus ir vis sudėtingesnius piešinių dizainus, stengdavosi įsiklausyti į kliento prioritetus. Kuomet ji sulaukė klientų su randais ant kūno odos, tai ji suprato kaip tikrą išbandymą ir ėmė jausti nerimą. Keisti dariniai ant odos nedavė ramybės, tačiau nuvilti klientą buvo ne valia. Vis dėlto, Ngọc ėmė suvokti ir išsiaiškino, kokia yra rando struktūra, iš ko susidaro audinys bei kaip ant viso to galima nupiešti įvairius ornamentus. Palaipsniui ji išmoko kurti meną ant įvairios “drobės“ ir su didžiausiu atsidavimu kūrė tatuiruotes kartu paslėpdama įvairius odos nelygumus. Kuomet žmonės pastebėjo šį išmoktą gebėjimą, nedvejodami merginą ėmė laikyti profesionalia tatuiruočių specialiste bei menininke. Merginai šis apibūdinimas teikė tikrą džiaugsmą ir reiškė įvertinimą, kadangi tuo metu nebuvo meistro, kuris specializuotųsi su randais ir kitais netobulumais, nes tai komplikuota ir reikalauja įdirbio. Laikui bėgant specialistė sulaukė vis daugiau žmonių, kurie skundžiasi randais bei pasitiki ja. Klientai tiki, jog mergina gali transformuoti randus į išsvajotus piešinius ir kompleksus paversti menu. Tačiau šiandien kiekviena tatuiruotė jai vis dar yra iššūkis, nes nėra dviejų identiškų randų, vadinasi nėra identiškų tatuiruočių ir negali to paties šablono pritaikyti kitam klientui. Be viso to, privalu darbą atlikti taip, kad tatuiruotė atrodytų natūraliai ir kiti žmonės nepastebėtų slepiamų trūkumų. Tačiau sunkus darbas ir pastangos, atiduotos be gailesčio, atsiperka ne vien gausesniu klientų srautu, bet ir pagyromis, teikiančiomis užsispyrimą bei dar didesnį norą dirbti.

Atgalinis ryšys – vertingas atlyginimas

Tatuiruočių guru Ngọc labiausiai vertina klientų žinutes bei nuotraukas, atsiųstas po atliktos procedūros. Stebuklingi Ngọc gebėjimai ir darbą mylinčios rankos daugybę randų pavertė nuostabiais piešiniais ir padėjo užmiršti siaubingus prisiminimus. Mergina sako, jog jai itin smagu, kuomet klientai susisiekia teigdami, kad jų gyvenimas pasikeitė ir jie nebėra sukaustyti turimų randų. Mergina įsitikinusi, jog tatuiruotės puošia žmogaus kūną ir turi didžiulę dvasinę reikšmę kai kuriems asmenims. Nors tatuiruotės gyvenimui neatneša laimės ar sėkmės, tačiau gali garantuoti pozityvumą. Specialistė neslepia, jog jaučia nuovargį ir darbo rutiną, tačiau gaunamas atgalinis ryšys prilygsta moralinei dovanai, kuri ją vėl užveda bei suteikia stiprybės eiti pasirinktu keliu. Viena klientė atskleidė istoriją, jog 2018 m. leido laiką pliaže, kur jai į koją įgėlė medūza. Susidarė milžiniška žaizda, ligoninėje praleistos 10 dienų, po kurių laukė 6 mėnesiai nuolatinių, specialių injekcijų. Prarastas pasitikėjimas, ankščiau dėvėti trumpi sijonai tapo vengiami. Supratusi, jog oda toje vietoje niekuomet nebebus, kokia buvusi, ji nusprendė kreiptis į Ngọc, kuri jau buvo praminta „tattoo magician“. Po atliktos procedūros jai grįžo pasitikėjimas ir atsirado jausmas, lyg randas išnyko.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: