Tesla modelis 3 / Tesla.com archyvo nuotr.

Naujasis Tesla Modelis 3 yra tarsi ekologiška dovana pasauliui, kuriame mašinų tarša kelia daugybę problemų. Šis modelis susilaukė išties gausybės dėmesio ir depozitai už šį automobilį pasipylė dar prieš parodant jį visuomenei.

Vertingiausia amerikiečių automobilių gamintoja Tesla tapo balandžio mėnesį. Tikriausiai tai įvyko todėl, kad įmonė paskelbė apie naują modelį, kuris kainuos 35 tūkst. dolerių ir žada nustebinti vartotojus. Teslos rėmėjai taip pat deda dideles viltis ir tikisi jaudinančios revoliucijos automobilių industrijoje.

Elonas Muskas, Tesla Motors vadovas, atskleidžia šiek tiek informacijos apie trečiąjį modelį. Automobilis gali įsibėgėti iki 215 mylių per valandą, o greitį nuo 0 iki 60 mylių per valandą, gali pasiekti vos per šešias sekundes. Naujasis modelis turės du variklius ir bus varomas visais keturiais ratais. Jis taip pat pažada, kad surinks penkias žvaigždutes avarijos saugumo patikrinime ir autopiloto techninė įranga bus standartinė.

Tasla model 3

Tesla modelis 3 / Tesla.com archyvo nuotr.

Tai yra automobilis, kuris gali išsaugoti Tesla arba sunaikinti. Teks aprūpinti didelius kiekius, maždaug apie 75 tūkst. automobilių per kelis pirmuosius metus, Tesla rizikuos didžiuliu kapitalu įrengiant produkciją mažmeniniai prekybai ir pačiu paslaugos pajėgumu. Viskas turės plėstis ir didėti, nuo gamybos dalių inventoriaus iki robotų skaičiaus, taip pat prireiks daugybės sunkvežimių ir laivų, galinčių gabenti krovinius.

Tesla automobilis model 3

Tesla modelis 3 / Tesla.com archyvo nuotr.

Nepaisant augančios kompanijos, jos akcijos išlieka labai nepastovios. Tai reiškia, kad jos vertė priklauso nuo investuotojų lūkesčių dėl ateities, o ne dėl dabartinės veiklos. Jei lūkesčiai pasitvirtins, Teslos vertė gali pakilti keliais milijardais, tačiau jei bus susidurta su kliūtimis išleidžiant naują modelį įmonei gali grėsti žlugimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: